Des de fa un parell d'anys, les discogràfiques més destacades han recuperat el suport musical que regnava arreu del món fins ben entrats els vuitanta, quan la cinta de casset i posteriorment el CD el relegaren gairebé a l'oblit: el vinil. Si bé la febre per miniaturitzar-ho tot va fer que els tocadiscos omplissin els contenidors i les golfes i que els vinils formassin part únicament d'una capsa plena de records, ara sembla que cap suport no ha pogut aconseguir la seva qualitat acústica. "Amb un equip en condicions, el so del disc és més càlid que el del CD i molt millor que el d'un MP3", assenyala l'instigador de la nova secció de la botiga de Xocolat, Toni Vives. "El vinil sempre ha mantingut el seu encant", afegeix.
A partir de demà, els amants d'aquest suport, els qui encara en conserven els plats, els malencònics, nostàlgics, col·leccionistes i simples curiosos estan d'enhorabona, perquè s'obre a Ciutat el mercat del vinil de segona mà. Al voltant de dos milers d'àlbums es posen des d'ara a la venda a Xocolat, en una nova secció de la botiga en la qual els darrers treballs de Bumbury, Els Pets i Los Planetas comparteixen prestatges amb caràtules i discos de joveníssims cantautors com Jaume Sisa, Raimon -cantant a Víctor Jara- i Serrat -en un exemplar de 1964-, a més de grups emblemàtics dels 70 i els 80 com R.E.M. Aquest salt al passat inclou primeres edicions dels Beatles i també "coses que no recordes que existeixin i tot, com ara un disc de Chanquete", indica Vives. A més, entre l'oferta es troben els mítics Parchís, els locals Peor Imposible i àlbums de més renom, per exemple III, de Led Zepelin.
Disseny i art
Els dissenys de les caràtules són un altre dels atractius d'aquesta variada secció. Si bé l'estat d'alguns exemplars no permet escoltar-los, la portada pot servir ben bé per conferir una estètica d'allò més retro a qualsevol paret.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.