cielo claro
  • Màx: 15.05°
  • Mín: 7.61°
12°

El Museu de Manacor reclama més espai per mostrar els fons

El Pla director del centre, aprovat enguany, fixa com a prioritat la construcció d'un nou magatzem que deixi lliure la sala on s'han d'exposar els elements de l'època medieval de la vila

Els magatzems estan estibats i no hi ha cap sala del museu que es pugui ocupar, perquè tot està ple. I és que, tal com proclama el nou Pla director del museu, "hi falta espai per a magatzems i sales de conservació i, a més, alguns dels llocs d'exposició permanent estan tancats al públic perquè han de funcionar com a magatzems".

Davant aquest panorama, des de l'Associació d'amics del Museu de Manacor, s'han posat en marxa i han iniciat una campanya de recollida de signatures. L'objectiu "és que l'Ajuntament iniciï l'ampliació del museu per poder alliberar la sala que ha de servir per exposar les peces més representatives de la col·lecció medieval", explicà la presidenta del col·lectiu, Esperança Nicolau.

D'aquesta manera, "es podria seguir el discurs històric que actualment queda truncat a l'època de dominació islàmica", afegí Nicolau. De fet, el Pla director del Museu de Manacor, que s'ha aprovat enguany, inclou un projecte d'ampliació mitjançant un edifici semisoterrat fora del recinte fortificat. Aquesta construcció, en dues plantes, faria guanyar més de 683 metres quadrats al museu.

Accessibilitat
La regidora de Cultura, Isabel Febrer, recordà, des de l'Ajuntament, que "el projecte existeix, però necessitam el vistiplau de Patrimoni del Consell. A més, l'ampliació es construirà sobre una zona verda, per la qual cosa haurem d'estudiar els diferents procediments legals per poder aixecar-hi l'edifici". Amb tot, "segons el Pla director, les obres no s'han d'adjudicar fins a l'any 2013 i actualment feim feina amb l'eliminació de barreres arquitectòniques al museu", indicà la regidora Febrer.

L'ampliació, que consistirà en una edificacó annexa a la part posterior de la torre dels Enegistes, es comunicarà amb el museu mitjançant una porta tapiada que hi ha entre els murs de pedra del recinte. D'aquesta manera i quan l'edifici sigui ja una realitat, les sales de la planta baixa de l'actual museu deixaran de funcionar com a magatzem i es convertirarn en espais expositius permanents.

Tot i això, des de l'Ajuntament de Manacor asseguren que "feim feina plegats amb la direcció del museu" i que ara se centren a eliminar les barreres arquitectòniques que hi ha al centre. "Instal·larem un ascensor per accedir a les sales d'exposicions temporals, cosa que també requereix del permís de Patrimoni, ja que afecta un bé històric", conclogué Febrer.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.