cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Cursa pels premis de la Música

Fito & Fitipaldis parteix com a favorit en una nova edició dels premis de la Música, que també tenen presència mallorquina, com ara Conxa Buika, Joan Valent i Rafel Aguiló. La gala serà el 17 de febrer

Els qui fa cinc dies anaren al nou recinte de Son Fusteret per veure Fito&Fitipaldi en poden estar contents, perquè és ben segur que tenien a davant el millor músic, el millor àlbum i la millor cançó de 2009 a l'Estat espanyol. Ahir es feren públics els finalistes dels XIV premis de la Música, dels quals, amb sis nominacions, Fito&Fitipaldis és el favorit principal. Tanmateix, a Mallorca també tenim alguns finalistes remarcables. És el cas de Conxa Buika que, amb el disc conjunt amb Chucho Valdés El último trago, opta al guardó de millor àlbum de fusió, una categoria en la qual també així mateix Ojos de Brujo, Zenet i Mastretta. Aquest treball de Buika i de Valdés es gravà a principi d'any a l'Havana i s'hi interpreten onze temes de la cantant mexicana Chavela Vargas.

El nou director de l'Orquestra Simfònica Ciutat de Palma, Salvador Brotons, i el compositor algaidí Joan Valent es veuran les cares en la categoria de millor autor de clàssica. El primer hi opta pel Concert catalanesc, una obra pensada per a tenor i orquestra, mentre que Valent ho farà amb Quatre estacions a Mallorca, peça inspirada en un poema de Macu Sunyer i que el violinista Ara Malikian ha inclòs al disc No Seasons. També competeixen en aquesta secció Carmen Verdú i Zulema de la Cruz. Encara dins el mateix gènere, el projecte Voramar, de Rafel Aguiló, i Satie produccions, de Joan Bibiloni, opten al guardó de millor edició d'obra músical clàssica, un apartat al qual s'han presentat igualment projectes com De la música y el tiempo i Sinfonía número 2.

Principals nominats

Tornant al principi, al guardó de la millor cançó hi opten The Sunday Drivers per (Hola) To see the animals, Fito & Fitipaldis per Antes de que cuente diez, Quique González per La luna debajo del brazo i Macaco per Moving. En la categoria de millor àlbum hi competeixen Fito & Fitipaldis, Miguel Poveda per Coplas del querer i Quique González per Daiquiri Blues. Quant a la secció d'artistes i autors revelació, enguany hi trobam grups com Alondra Bentley, Anni B. Sweet, Zenet, Zenttric i Zahara.

Els premis de la Música, que s'entregaran el proper 17 de febrer, tenen un total de 28 categories. La corresponent a millor peça en català no ha tingut enguany presència balear, atès que els nominats són Marc Parrot, Quimi Portet i Elèna. La convocatòria és organitzada per l'SGAE i la Fundación Autor a través de l'Acadèmia de les arts i les ciències de la música.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.