muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 16°
20°

Blau s'instal·larà a Madrid

La discogràfica mallorquina fa part d'un consorci d'empreses que obriran una tenda de discos al centre de la capital espanyola. La iniciativa s'ha tancat al Midem

114852
Miquel Àngel Sancho ha tancat l'acord del consorci de discogràfiques durant la Fira internacional del disc. | Carles Domènec.

En contra de la tendència generalitzada durant els darrers anys pel que fa al tancament de botigues de discos per motius econòmics, l'empresa mallorquina Blau s'enfronta sense por amb reptes nous. La discogràfica obrirà enguany un establiment en ple centre de Madrid. Miquel Àngel Sancho, propietari de Blau, declarà dilluns en la fira internacional de música Midem de Canes, que "el local en qüestió dependrà d'un consorci d'empreses integrat per una dotzena d'entitats d'arreu de l'Estat". Amb això, la participació hi garantirà la presència de la música illenca.
La nova seu permetrà vendre les produccions de cada discogràfica de l'associació i disposarà també d'un espai per a presentacions i rodes de premsa.

En total, l'immoble té 400 metres quadrats. La ubicació serà també important, perquè es troba a la zona més cèntrica de Madrid: al carrer del Barquillo, devora la Gran Vía i el barri de Chuecha. "És una zona amb tradició musical en la qual sempre hi ha hagut botigues d'instruments", indicà Sancho, que també comentà que "és una barriada que s'havia degradat però que l'Ajuntament madrileny ha rehabilitat darrerament". De la mateixa manera, l'empresari destacà que aquesta iniciativa "es pot dur a terme, en part, perquè els lloguers al centre de Madrid són molt més barats que fa uns anys". D'altra banda, una versió virtual del negoci permetrà adquirir-ne discos a través de la xarxa, tot i que "això encara va per llarg, perquè s'ha de tenir en compte que els segells que formarem part del consorci ja venem per internet mitjançant algun portal".

El productor illenc assegurà que "aconseguirem tenir els nostres productes a Madrid a disposició de la música independent i hi durem a terme presentacions de les novetats discogràfiques de les Balears". L'establiment estarà vinculat a la Unió Fonogràfica Independent (UFI), entitat de la qual Sancho és el vicepresident des de fa dos anys.
"Una part del local serà per a les oficiones de la UFI", anuncià el soci mallorquí. "Com a consorci, serà més fàcil acollir-nos a algunes ajudes del Ministeri per obtenir finançament", aclarí des de Canes, a més de sentenciar que "la crisi actual del sector musical ha generat la creació de moltes associacions noves".

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.