algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

En acabar, dues bones exposicions

Durant el mes de desembre i part de gener, hem pogut veure exposats a Palma els treballs de dos artistes molt diferenciats i d'illes diverses, i els dos de vàlua important. Els artistes són Tur Costa i Horacio Sapere i han exposat a la galeria Joan Oliver Maneu i a la capella de la Misericòrdia, respectivament.

Tur Costa ens presenta obres a partir de final dels 60 amb lleus grafismes de llapis de diferents colors damunt paper, d'una delicadesa que sembla que el suport ni s'ha tocat, com si fossin àngels els que haguessin fet els dibuixos. Més tard el collage prendria gran importància a l'obra, especialment damunt la tela, de manera que es relacionaven tires de cartó que deixaven veure algunes parts d'altres papers acolorits. És en la primera dècada del 2000 quan els collages tenen volums i perspectives i uns fons de tela que accentuen unes formes geomètriques.

L'obra de Tur Costa és perfecta en l'estructura, concepte, realització, narrativa poètica i síntesi, que és molt acurada. És un artista molt observador que s'interessa per aquelles petites coses que sovint no criden l'atenció però que tenen un gran contingut humanista i de poesia, que sap expressar a l'obra.

Per la seva banda, Horacio Sapere presenta Teorema, la convergència de treballs realitzats des de fa un parell de dècades i que es va iniciar amb una peça: una cadira artística en la qual hi havia noms de diferents autors. Aquest treball es va anar desenvolupant. Sapere cercava el nucli de la seva pròpia obra fins que es produeix un aclariment de les idees i l'artista pren consciència a través del món de Ramon Llull, de moltes veritats que li romanien closes fins al moment en què relaciona els codis de Llull i l'art d'avui. És el moment en el qual es genera Poet's Room.Teorema, en què treballa a partir de quatre paraules i quatre colors que són protagonistes de quatre vídeos.

El vessant poètic que Sapere ha treballat des de fa molts anys es mostra de nou quan la cadira que resulta protagonista de la mostra es un objecte poètic i impossible.

Amb els anys que conec l'obra d'aquest artista, he pogut apreciar molt bé l'evolució de la seva trajectòria, en la qual des del vessant expressionista ha fet un camí vers l'intimisme i la introspecció com un humanisme totalment voluntari. Sapere és un treballador constant i un recercador de nous plantejaments que el situen en un lloc molt important de l'art contemporani mallorquí.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.