algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 13°
14°

L'endemà de la bauxa

A Mallorca dia 1 és un dia més aviat tranquil, però en molts indrets del món decideixen aprofitar la jornada amb rituals i tradicions. Els primers capficos de l'any i el concert de la Filharmònica de Viena en són alguns

Si la nit de dia 31 és una de les més animades de l'any, podríem dir que, almanco a Palma, el dematí de dia 1 de gener és dels més quiets. Carrers buits, bars tancats i el cap entabanat. Ara bé, els operaris d'Emaya s'han encarregat de deixar-ho tot llest per al moment en què la ciutat despertàs, ja que, una vegada més, el botellot del passeig martítim fou escandalós.

Tot i això, mentre aquí decidim que el matí de dia 1 és per dormir o, com a mínim, per descansar, hi ha ciutats arreu del món que decideixen aprofitar la jornada. Són famosos els banys matiners del primer dia de l'any a les gèlides aigües del llac Orankesee de Berlín; a la mar del Nord d'Holanda, on ahir es reuniren més de 8.000 persones, i a qualsevol altra platja digna de fer-hi el primer capfico de la temporada. També són tradicionals els salts, no només d'esquí, sinó els que es fan des de diferents ponts, com és el cas del Cavour a Roma. A Londres, en canvi, el dematí de dia 1 és un dia de desfilades. Cherleeders, trompetes i fresses que donen la benvinguda a l'any nou.

Tanmateix, sens dubte, allò que més felicitat contagia en un dia com aquest són els valsos d'Strauss que, tal com s'havia proposat el director George Pretre en el tradicional concert de la Filharmònica de Viena, es ballaren durant dues hores per oblidar els problemes i promoure l'alegria de viure.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.