algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
14°

Còmic d'avantguarda

Hendrik Dorgathen i Max discutiran, avui vespre a Norma Còmics, les noves tendències dins el món de les vinyetes

Space Dog són una seixantena de pàgines de vinyetes. Només dibuixos. No hi ha cap mena de text, un fet que primer despista però que després esbalaeix el lector. Aquest és l'encarregat d'esbrinar, ell mateix, el fil de la història. El seu creador, Hendrik Dorgathen, serà avui a Palma i no hi estarà sol. L'acompanyarà el dibuixant resident a Mallorca Max, amb qui, segons reconeix, "tingué un amor a primera vista". "Ens trobàvem en una fira a França. Jo duia a la solapa un pin amb el ca d'Space Dog. En la seva, Max en lluïa un d'un dels seus cans a Nosotros no somos los muertos. En un moment determinat quedàrem mirant-nos, cadascú el ca de l'altre", reconeix l'alemany.

Hendrik Dorgathen i Max protagonitzaran avui, a l'espai Norma Còmics a partir de les 20.00 hores, una trobada en què es parlarà dels còmics d'avantguarda, "de totes aquelles tendències i persones -digué Joan Miquel Morey de l'Espai Norma- capaces de rompre les barreres del còmic convencional". Per Dorgathen, l'innovador seria el que en el món del cel·luloide és el "cine d'autor, que es mou per un afany molt més expressiu que no comercial". Així, el dibuixant reconeix que es guanya la vida fent il·lustracions o oferint classes a la Universitat de Kessel i el còmic és una teràpia que faig per mi mateix.

"De fet, en néixer el meu primer fill em vaig dedicar només a fer feina per aconseguir doblers per a la família i fou precisament Max qui m'obligà i em va empènyer a continuar fent còmics. Em deia que m'havia deixat 10 pàgines buides a la revista Nosotros somos los muertos per obligar-me a dibuixar", ens va explicar. Conèixer l'obra deDorgathen a ca nostra no és fàcil, ja que només s'hi ha editat aquest Space Dog i alguna cosa més a la revista de Max i Pere Joan.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.