cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 19°
20°

De Miró als nous creadors, passant per Joan Brossa

El projecte Colmena, de Martina Höfflin i Pascal Glissmann, ha estat el guardonat amb el premi Pilar Juncosa i Sotheby's, que es varen entregar ahir a la Fundació Pilar i Joan Miró

La Fundació Pilar i Joan Miró de Palma visqué ahir una gala que uní el record de Joan Miró, les paraules de Joan Brossa i els projectes artístics de nous creadors.

L'auditori del centre acollí el lliurament de premis i beques Pilar Juncosa i Sotheby's 2009, dotats amb un total de 60.000 euros repartits entre 4 premis i 10 beques. Més d'un centenar de participants hi han presentat els seus projectes artístics, d'investigació i educatius. Martina Höfflin i Pascal Glissmann han aconseguit el premi Pilar Juncosa i Sotheby's, dotat amb 30.000 euros, pel projecte Colmena, una mescla d'art gràfic i multimèdia amb vistes a crear un eixam d'elfs al jardí de la Fundació. Aquesta iniciativa es convertirà en una instal·lació que es podrà veure l'any que ve al centre palmesà.

D'altra banda, el guardó dedicat a la innovació ha estat per a l'alacantí Àngel Antoni Masip i la seva proposta Der Waldang, mentre que el premi d'investigació sobre Miró i el seu context artístic i cultural ha recaigut en Joan Miró i Alfred Jarry: la preferencia por lo primitivo, de Maria González.

En boca de Brossa

El recital poètic i teatral Joan Brossa dels Ventalls, que amb la veu de Carme Callol va fer reviure als més de cent espectadors les anècdotes de l'escriptor en relació amb Foix, Miró i Prats, donà per conclosa la gala de lliurament de premis i beques.

La dansa, l'audiovisual i la paraula de Brossa passaren el relleu a un recorregut per dues exposicions que també s'inauguraren ahir al centre: d'una banda, Papeles rotos de Marta Blasco i, de l'altra, Grey Matter, de Jonathan Houlding i Sean Borodale. Els artistes hi eren presents.

Com no podia ser de cap altra manera, la vetlada es clogué amb un distès còctel que la Fundació oferí a tots els assistents, amb brindis inclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.