nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

Retorn satisfactori de Prada

Els 120 estudiants balears de la Universitat Catalana d'Estiu aterraren ahir a Palma després de deu intensos dies de xerrades, tallers i vivències amb altres joves dels Països Catalans. Arribaren cansats però satisfets de l'experiència

38782
Els estudiants balears aterraren ahir a Palma. | Glòria Julià

 

Els 120 illencs que han participat en la Universitat Catalana d'Estiu arribaren ahir a Palma. Després d'un trajecte amb bus fins al port de Barcelona, tothom feia cara de cansat, però encara quedaven forces per desplegar alguna senyera i cantar les darreres cançons, inclòs l'"himne" de la UCE Jove. Val a dir que el moment del comiat fou emotiu i que a molts se'ls escapà un bon grapat de llàgrimes. Han estat deu dies intensos en els quals han compartit vivències, coneixements i qualque rauxa. Allò important, però, ha estat la formació acadèmica que s'emporten a ca seva i l'experiència de conviure en un entorn en què la llengua i el país són elements clau.
Entre xerradeta i xerradeta, es recordaven ahir els bons moments viscuts. Un dels comentaris més sentits era sobre la gran quantitat de persones que han conegut.

Antoni Tomàs i Dídac Alcalà manifestaren, per exemple, que a Padra "és una experiència molt gratificant reunir-nos tants de joves dels Països Catalans per fer cursos i tallers, en un marc en el qual pots parlar de tot i amb total llibertat". És una visió diferent", asseguraven. Així mateix, en destacaren la gresca durant les nits, ja que "et formes i alhora tens temps de divertir-te". Cal recordar que els membres de la UCE Jove anaren en tot moment acompanyats de tres monitors de l'Obra Cultural Balear i de l'Associació Vuit d'Agost: Rafel Sedano, Sebastià Maimó i Jordi Escandell. Un altre dels temes que engresquen aquests alumnes és la varietat de procedències dels participants. Segons explicà Marta Llabrés, "hem conegut gent de molts de llocs: valencians, eivissencs, menorquins... Ens ho hem passat molt bé".

D'altra banda, Ivan Acosta, l'únic de la UCE Jove que s'atreví a pujar al Canigó amb el grup excursionista, animà els estudiants de la seva edat a conèixer la UCE i recordà l'experiència: "Encara que estava cansat, em feia ganes pujar. Vaig baixar fora sabates, perquè em feien mal els peus, però així i tot vaig aguantar". Destacà la bellesa del paratge i confessà que l'havia sorprès la puresa de l'aigua. Tanmateix, tots els joves es mostraren molt satisfets i transmeteren la idea que tothom hauria d'anar alguna vegada a la Universitat Catalana d'Estiu. També parlàrem amb els qui, tot i no ser-ho tant, tenen l'esperit jove. "Hem passat calor, però ens hi hem divertit molt. El curs sobre la Nova Cançó ha estat molt interessant", afirmà Caterina Janer, que també remarcà la gran quantitat de tallers que s'hi imparteixen i les activitats. Un cop hagueren entrat dins el vaixell, encara n'hi hagué alguns que jugaren a cartes i feren la darrera xerradeta. És ben segur que les amistats que s'han forjat aquests dies a Prada duraran molt de temps.

 

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per indefindo, fa mes de 14 anys
aixo de que sols va anar un dels joves a la pujada del canigo no es veritat, vam ser 7 joves que hi pujarem, de valència i altres camorques.
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente