muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

La UCE tanca les portes amb nous projectes en ment

L'organització de la Universitat d'Estiu aposta per realitzar activitats durant l'any arreu dels Països Catalans. Un congrés a Maó sobre el segle XVIII en seria una

Després de deu dies intensos, la UCE en va fer ahir la cloenda, amb la participació del president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach; el vicerector de la UCE, Joan Becat; Xavier Barral i Altet, professor de la Universitat de Rennes i membre de l'IEC; el batle d'Agramunt, Amadeu Padullés, i el de Prada, Joan Castex.

A més de les valoracions positives de tots els participants i de les noves iniciatives acadèmiques que es duran a terme tot l'any, Xavier Barral centrà el seu discurs en la figura del pintor Josep Guinovart, perquè el disseny del rètol d'enguany era d'aquest artista de Castelldefels.

En aquesta edició, la participació illenca ha augmentat respecte d'altres anys, ja que en total els alumnes de les Balears n'han suposat gairebé el 20%. Entre professors, alumnes, periodistes i altres participants, es calcula que han passat per Prada de Conflent devers mil vuit-centes persones d'arreu dels Països Catalans.

En les seves valoracions, el rector, Jaume Sobrequés, no ho dubtà a l'hora d'assegurar que "la UCE ha anat molt bé: estam millor que mai". De la mateixa manera, confirmà que es tracta d'una universitat a l'alça i de cada any més consolidada. El màxim responsable ratificà la satisfacció de tots els qui han treballat en l'organització. Així mateix, recordà que, si bé les dades empíriques indiquen una participació de més de mil vuit-centes persones, en realitat la gent que passa per la UCE i no s'hi inscriu també és molta. A més, reconegué l'esforç dels convocants i valorà d'una manera igual de positiva la participació en els cursos.

D'altra banda, tot i que insistí en el fet que la UCE no té un caràcter polític, sinó que l'objectiu és reflexionar sobre temes que afecten els Països Catalans, sí que admeté l'interès de personalitats públiques per assistir-hi: "Si els polítics volen venir és perquè té una tradició i, alhora, pel ressò mediàtic. Això dóna molta projecció exterior a la UCE". "Defensar la terra i la cultura no és una opció política de partit: és un dret que tenen les persones", emfasitzà.

Així mateix, Sobrequés reafirmà la qualitat acadèmica dels cursos que s'hi imparteixen. "Un 80% del professorat present a la UCE és professorat universitari i, per tant, Prada té la màxima qualitat acadèmica, ja que disposam d'experts de primera talla".

L'acte de cloenda serví també per anunciar algunes de les activitats que es duran a terme enguany amb el segell UCE, tal com avançà en l'inici d'aquesta edició. Entre d'altres, la UCE organitzarà en col·laboració amb l'Institut Menorquí d'Estudis un congrés internacional sobre el segle XVIII, que tindrà lloc a Maó, a més d'un seminari sobre els 350 anys del Tractat dels Pirineus a Puigcerdà.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.