nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

Les claus de Toni Bestard

El cineasta mallorquí imparteix aquests dies un taller de producció de curtmetratges professionals al Centre Cultural de l'Obra Social Sa Nostra de Palma. Borja Cobeaga també hi intervindrà amb una classe magistral

L'agost no és tan sols per tenir vacances, sinó que també serveix per aprofundir coneixements. El Centre Cultural de l'Obra Social Sa Nostra acull aquests dies el primer taller de producció de curtmetratges professionals, organitzat per l'Institut d'Arts Audiovisuals i Cinema de Palma i per Toni Bestard, membre fundador de l'Associació de cineastes de les Illes Balears. "La idea va sorgir d'una iniciativa d'Andrés López i meva, de fer un taller d'estiu intensiu per donar una sèrie de claus de producció professional", comentà ahir Bestard. L'activitat, que començà dilluns i que finalitzarà demà, és una iniciativa pedagògica que té com a finalitat donar a conèixer una sèrie de pautes per poder dur a terme un projecte cinematogràfic, especialment en relació amb un curtmetratge de caràcter professional. "Bàsicament, hi detall les fases de producció d'un curtmetratge i les vies per convertir-lo en una pel·lícula qualificada, és a dir, oficialitzar el curtmetratge -explicà el cineasta mallorquí-. Està més enfocat cap al tema de la producció i de conèixer-ne l'entramat econòmic".

En aquest primer taller hi prenen part desset persones, la majoria joves, que es dediquen a la creació audiovisual de manera amateur i que, mitjançant aquest curs intensiu, podran rebre informació per fer el salt cap al món professional. "M'hi vaig apuntar perquè volia aprendre més sobre el cinema i, també, per saber l'estructura a seguir a l'hora de realitzar un curtmetratge de caràcter professional", declarà Alberto Codes, assistent al curs. Per la seva banda, Àlvar Servera roda curtmetratges com a amateur, "però m'agradaria passar a l'àmbit professional i obrir-me pas en noves feines relacionades amb el món de la producció", aclarí. En tan sols cinc dies de taller, Toni Bestard ha intentat comprimir al màxim tots els aspectes que vol transmetre als participants. "Som al tercer dia i, des del primer moment, no ens hem aturat de rebre informació. Fins ara. hem parlat d'aspectes tècnics i artístics que ha de tractar un equip productor", comentà Alberto Codes.

Caterina Mas afegí que "dia rere dia, hem anat exposant el procés de realització d'una pel·lícula passant per totes les fases". El curs conclourà amb una classe magistral del director donostiarra Borja Cobeaga, que acaba d'estrenar el seu primer llargmetratge, Pagafantas, i que a més ha estat nominat als Oscar i als Goya amb els seus curts. "Cobeaga ens explicarà els seus darrers anys en el món dels curtmetratges, com també la seva passa des d'aquestes cintes cap als films de llarga durada. A més, és un director que ha rebut un gran suport del Govern basc i ens exposarà com s'han de demanar les subvencions", afegí Bestard. "Tenir una persona com ell fa que l'activitat sigui encara més interessant", confirmà Caterina Mas. Tot i que el taller encara no ha acabat, els alumnes que aquests dies es troben en mans de Bestard estan molt satisfets del que els ha ensenyat en pocs dies. "És el millor curs que he fet fins ara: aquí aprens realment el que has de saber", conclogué Codes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.