nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

Tocats de lluna

Després de dos mesos de molta feina, la formació mallorquina Llunàtiques acaba de consolidar el seu primer treball: Dilluns, que es presentarà demà a l'Auditori de Porreres a les 22.00 hores dins les festes de Sant Roc

109706
La formació mallorquina Llunàtiques.

Amb onze anys de trajectòria i dues maquetes al carrer, Llunàtiques acaba de consolidar el primer disc. Després de dos mesos submergits en la gravació d'aquest nou treball, finalment ja es pot gaudir de la música de Dilluns (Blau-Dismedi), el primer CD d'aquesta formació. "El títol fa referència al dia de la lluna, però, a més a més, consideram que dilluns és el dia de la setmana que tot començà", comentà Glòria Julià, una de les ànimes de la banda. Llunàtiques és un projecte que sorgí l'any 1998 de la mà de la mateixa Julià i de Catalina Perelló, les dues guitarres i veus del grup, que des de fa dos anys s'ha consolidat amb l'arribada de Maria Caldentey a la flauta travessera, Raquel Hernández a la percussió, Xisca Artigues al piano i les veus, José Martínez a les congues i Lluís Vivern al baix. "El nom de Llunàtiques va ser elegit una mica per atzar d'entre una llista llarga que teníem. Aquest ens va semblar que podia ser atractiu a causa de la doble lectura que té, de properes a la lluna però també de l'expressió que es fa servir per a persones boges", explicà la cantant.

El grup es va formar "per les ganes de dir coses a la gent" i per les inquietuds poètiques i musicals que tenien les fundadores. El recorregut musical ha variat molt des dels seus inicis, motivat pels diferents membres i estils musicals que han passat pel grup al llarg de tot aquest temps. "Començàrem fent cançó d'autor i després ens vàrem decantar una mica cap al rock. Actualment, feim una fusió i una mescla variada gràcies a la formació clàssica i llatina de la qual disposam", va afegir Julià. La banda manté una sensibilitat especial amb els poemes d'autors catalans que, en l'actualitat, es troben una mica en l'oblit i les seves lletres parlen "de la vida en general". Allò que aconsegueixen es pot definir com una combinació de música i poesia i, de vegades, fins i tot hi inclouen vídeo, fotografia i teatre.

Tant els directes de Llunàtiques com el mateix disc són un tipus de música per a tots els gusts. Des de persones grans, passant per gent més jove, i fins a arribar als pares amb els fills. "Tothom pot passar una bona estona escoltant la nostra música", conclogué Glòria. Al disc hi han col·laborat diversos artistes, com Biel Majoral i Antoni Artigues, que hi reciten un poema de Maria Mercè Marçal, i els músics Toni Montserrat, Miquel Àngel Bennassar i Enric Pastor. Demà, dimarts dia 11 d'agost, Llunàtiques presentaran aquest primer treball a l'Auditori de Porreres a les 22.00 hores, dins el marc de les festes patronals de Sant Roc.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per tomeu, fa mes de 14 anys
és un bon treball,una música molt acertada
Valoració:2menosmas
Per Maria, fa mes de 14 anys
Enhorabona Llunàtiques!
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente