algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Vanrell, a fons

La galeria d'art acull des d'avui i fins al 6 de setembre una exposició col·lectiva de sis artistes. La mostra inclou quinze obres de diferents estils i tècniques pictòriques del propi fons del centre

El fons de la galeria Vanrell de Ciutat s'obre aquest estiu a sis artistes que exposaran 15 de les seves obres en aquesta mostra col·lectiva. Manolo Mompó, Eduardo Chillida, Joan Miró, Antoni Tàpies, Antoni Clavé i Miquel Barceló en són els protagonistes. "Són artistes dels més destacats d'Espanya i consideram que és una representació col·lectiva de grans mestres, cadascú amb el seu propi estil", explicà ahir la directora de la galeria, Rosa Vanrell, durant l'acte de presentació. El centre artístic torna a treure a la llum el pintor valencià Manolo Mompó amb una obra (Sense títol, de 1974) en què l'artista revela un paisatge urbà mitjançant petits grafismes. "La influència de la llum es veu plasmada en la seva obra", comentà Vanrell.

D'altra banda, hi trobam un dels escultors més importants del segle XX, Eduardo Chillida, amb tres serigrafies amb blanc i negre fetes a partir d'una estampació de pintura sobre paper. "Amb més de 50 anys de trajectòria, Chillida explorà el buit, el volum, la llum i les ombres", afegí. L'obra del felanitxer Miquel Barceló també hi és present amb tres quadres que són una mostra de fruites fetes amb tècnica mixta sobre paper i dues d'aiguatintes damunt paper. "A l'obra 4 Fruits Coupés es pot observar la feina que hi van fer els tèrmits", aclarí la directora.
Així mateix, la galeria hi ha volgut incloure el mestre Antoni Tàpies amb tres obres caracteritzades per les seves pintures en relleu. En aquests treballs, datats des del 1963 fins al 1982, utilitzà tres tècniques diferents: l'aiguafort, el dibuix sobre paper i la mixta sobre cartó. "Els contrastos amb superfícies llises blanques són un dels seus punts més característics".

Tampoc no hi pot faltar l'obra d'Antoni Clavé, amb una de les seves obres més abstractes feta a partir de collage sobre paper. Arrodonirà la mostra d'estiu la presència del geni català Joan Miró. En aquesta ocasió, Vanrell en mostra al públic dues litografies i dos aiguaforts, entre els quals hi ha Incisiva, Majorette i dues de les Sèries Gaudí. Els quatre treballs exposats mostren els elements més característics de la simbologia de Miró. A més, cal destacar que els dos aiguaforts amb color i collage estan fets damunt paper del diari Última Hora.
L'exposició es podrà visitar des d'avui i fins al 6 de setembre.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.