algo de nubes
  • Màx: 19.14°
  • Mín: 9.02°
18°

Una nova manera de sentir la poesia

Andreu Riera i Miquel Mestre han ajuntat la música i els versos de diferents compositors i poetes vius de Mallorca en un disc

La fórmula era tan fàcil com agafar deu poetes vius i deu compositors, també en vida, de Mallorca. I tot junt, ben pastat i combinat, acaba formant un disc rodó que signen Andreu Riera com a pianista, Miquel Mestre a la veu i Antoni Parera Fons en la idea i producció. Música i Mots, editat per Blau aquest 2009, és una manera diferent de gaudir de la poesia. Andreu Riera reconeix que "escoltar poesia és un tema pendent al qual hem de donar molt d'èmfasi i el que sí que hem notat preparant aquest àlbum és com la lletra i la música s'intercomplementen d'una manera òptima".

Així, per una banda hi tenim Lluís Maicas, Pere Joan Martorell, Jaume Mesquida, Bernat Nadal, Josep Lluís Aguiló, Hilari de Cara, Miquel Àngel Aguiló, Pere Rosselló Bover, Antoni Xumet, Damià Pons i el mateix Miquel Mestre. I de l'altra, hi trobam compositors com Antoni Parera Fons, Antoni Martorell, Joan Valent, Josep Prohens, David León, Miquel Àngel Aguiló, Xavier Gelabert, Mercè Pons, Bartomeu Artigues i Rafel Aguiló.

"Demanàrem als poetes i als compositors que ens entregassin una peça. Alguns, fins i tot, la compongueren expressament per al disc. I amb el material que teníem haguérem de traçar una mena de puzle en una experiència molt interessant", explica Riera. Així, alguns poemes es llegeixen sols, altres es fusionen amb la música i altres hi estan col·locats a mode de pròleg o d'epíleg.

La varietat d'estils, tant en una art com en l'altra, és notable, com també el relleu generacional que s'hi pot observar. Des del jove Miquel Àngel Aguiló fins al pare Martorell, finat fa pocs mesos i que ha deixat un valuós llegat en aquesta petita joia poeticomusical. "Tot són escriptors i compositors vius, però molt distants entre ells, i això fa que aquest àlbum sigui interessant". A més, hi ha la peculiaritat que la majoria d'autors són manacorins.

La gravació s'ha duit a terme als nous estudis Cas Músic de Santa Eugènia. La compenetració entre Andreu Riera al piano i Miquel Mestre recitant els versos dóna com a resultat un disc que és mel per a les orelles.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.