algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

Inca tremola

L'èxit de públic i les actuacions de The Go! Team, El columpio asesino i el discjòquei Amable consoliden Inc'Mon com el festival de música independent més destacat de Mallorca

Passaven alguns minuts de les deu del vespre de divendres quan els locals Radiophonics obriren amb la seva actuació l'Inc'mon 2009, el festival de música independent de la ciutat d'Inca. Alguns milers de persones desfilaren durant tota la nit per la plaça de Mallorca, on s'hi muntà l'escenari, per escoltar els darrers treballs discogràfics que hi presentaren les bandes que formaven el cartell i les animades sessions musicals dels dj.

Radiophonics encetaren la nit amb un concert fet de cançons més aviat curtes, carregades de sentiment i força melòdiques, "amb un estil propi, però seguint els cànons del brit-pop", tal com diuen ells mateixos. La banda següent era una de les més esperades: els mallorquins Satellites, el complet espectacle dels quals no va decebre ningú.

El cap de cartell del festival eren, però, els britànics de The Go! Team. La banda formada el 2004 per Ian Paiton oferí un concert aclaparador. El funk, els teclats setanters, les melodies pop i el hip-hop es fongueren en un directe enèrgic. La posada en escena, amb Ninja -la vocalista- al capdavant-, tampoc no desmereix cap elogi. Cal tenir en compte que el de divendres era un dels tres únics concerts que la banda de Brighton, gran triomfadora de la darrera edició del Primavera Sound, oferirà aquest estiu a l'Estat.

El columpio asesino varen ser els darrers a tocar. Els navarresos, amb The Go! Team , van ser la banda que més sintonitzà amb el públic. Irreverents, sorprenents i atrevits,

El columpio asesino presentaren el seu darrer treball discogràfic, La Gallina, un enregistrament que la crítica ha qualificat com "un dels millors treballs de pop-rock indie de l'Estat dels darrers anys". Yo soy tu hombre, El destacamento i México són alguns dels temes que tocaren per als assistents a l'Inc'Mon, que s'entregaren als seus acords.

Les actuacions dels discjòqueis Peri, Toni Pla i J. Ferrà, entre banda i banda, no deixaren cap instant de la nit sense música. El colofó el posà el dj Amable, de la sala Razzmatazz de Barcelona i qualificat com un dels millors de l'Estat, amb la sessió que tancà el festival. El conjunt de concerts i actuacions, que es desenvoluparen sense cap incident remarcable, acabà ben entrada la matinada.

Un festival consolidat

Tant la qualitat indiscutible dels grups que completaven el cartell de l'Inc'Mon 2009 com l'exitosa assistència de públic consolidaren el festival de música independent de la ciutat d'Inca com un dels primers dins el panorama musical de Mallorca. La primera edició, que tingué lloc l'any passat, ja va confirmar les expectatives que hi havien dipositat els seus organitzadors, però la d'enguany fins i tot les superà. Des que nasqué, dBalears és el mitjà de comunicació oficial del festival.

L'Inc'Mon és un dels principals actes que s'organitzen a Inca durant les festes patronals en honor de Sant Abdon i Senén. Divendres, la bulla que acompanya aquestes festes es concentrà a la plaça de Mallorca i els seus voltants, escenari del festival que contribueix decisivament a situar la capital del Raiguer dins el panorama musical més independent i avantguardista.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Remendon, fa mes de 14 anys
Desde quant Inca te el titol de Ciutat???!!!
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente