algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.63°
15°

La petita Nova Orleans

Durant un mes, sa Pobla es convertirà en la capital mallorquina del jazz. El seu quinzè festival arriba amb un cartell de luxe

"Superar el llistó de la 14a edició del Mallorca jazz sa Pobla -amb artistes com John Zorn i Nicholas Payton- pareixia gairebé impossible. Però l'hem igualat i l'hem fet encara un poc millor", afirmà ahir Pep Crespí, artífex d'aquest exitós festival pobler que s'ha convertit en un referent a les Illes i, fins i tot, molt més enllà. El cicle començarà dilluns, dia 27 de juliol, amb un autèntic peix gros, el saxofonista Joe Lovano que, acompanyat d'un quartet de baix, percussions, piano i veu, omplirà amb tota probabilitat la plaça major de sa Pobla. "És un músic d'aquells de qui et podries comprar un CD amb els ulls clucs, perquè saps que no et decebrà, siguis o no siguis un amant del jazz", exposà Crespí. "Estic segur que aquest serà un dels concerts que marcaran una fita dins la història del festival", afegí.

El relleu de Lovano a la plaça Major de sa Pobla l'agafarà, el dia 4 d'agost, el gallec Baldo Martínez i la seva gran Ensemble Proyecto Miño, un projecte que fou encarregat pel Festival internacional de jazz de Guimarâes (Portugal) i que l'ha duit a experimentar en "una nova unió de la cultura galaicoportuguesa".

Hereva de les grans dives del gènere -Billy Holiday, Nancy Wilson i Sarah Vaughan- és la nord americana Dee Dee Bridgewater que, dia 12 d'agost, omplirà els jardins de Can Cierera Prim. "És un nou espai, molt més ampli i on segurament hi cabrà més gent, amb el qual volem experimentar una mica i descentralitzar el festival", reconegué Crespí. Bridgewater prepara un àlbum dedicat precisament a Billie Holiday i seran molts els temes d'aquest nou treball que es podran escoltar en aquest concert.

La nota local de la mostra serà a càrrec d'Hugo Socratés Funky Time. Una formació amb noms prou coneguts a l'Illa, com ara Toni Pastor, Toni Amengual, Emili Gené i Pep Estrada, entre d'altres, que demostrarà com "en termes de jazz, Mallorca no té res per envejar als qui vénen de fora", manifestà l'organitzador. Com cada any, el certamen es complementarà amb diverses activitats que convertiran sa Pobla, gairebé durant un mes, en una petita Nova Orleans. Entre el 21 i el 25 d'agost, hi tindrà lloc un seminari amb la Jimmy Weinstein's Traveling School (per apuntar-s'hi es pot telefonar al 687 434 795). El centre cultural Sa Congregació acollirà la projecció de cinema amb motius jazzístics i Pere Reus exposarà els seus dibuixos a la sala Es Cavallets, situada a la plaça Major. L'any passat, devers 10.000 persones passaren per aquest emblemàtic festival.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.