algo de nubes
  • Màx: 11.78°
  • Mín: 7.77°
11°

El castell d'Alaró ja està en obres

En un període de deu setmanes s'acabarà la primera fase de la rehabilitació, que suposa per al Consell de Mallorca una inversió aproximada d'uns 46.000 euros

38076
En un període de deu setmanes s'acabara la primera fase. | Teresa Ayuga

El castell que va costar la vida als llegendaris Cabrit i Bassa ja està en procés de rehabilitació. Ahir dematí va començar el trasllat dels materials necessaris per dur-hi a terme les obres i està previst que avui, si res no ho impedeix, s'hi comencin les tasques de restauració. El trasllat dels materials va haver de fer-se amb l'ajuda d'un helicòpter a causa del difícil accés que el castell té per terra. L'autogir va fer ahir viatges des d'Alaró fins al castell tot el matí. Durant deu setmanes es durà a terme la primera fase de la rehabilitació de la fortificació, que consisteix a netejar la vegetació del lloc i a millorar la Barbacana d'accés, la torre d'Homenatge, la primera murada i la senyalització de l'indret, a fi d'incrementar la seguretat dels visitants. En aquest sentit el director insular de Patrimoni del Consell, Gabriel Cerdà, assegurà que "l'objectiu d'aquestes obres és, a més de rehabilitar l'estat de les ruïnes, millorar l'accessibilitat i disminuir la perillositat del lloc".

El cost d'aquestes mesures, uns 46.000 euros aproximadament, és assumit de manera íntegra pel Consell de Mallorca. L'inici de la rehabilitació ha estat acollida amb molta alegria per part dels veïnats d'Alaró que, segons el seu batle, Joan Simonet, "ho demanaven, desesperadament, des de feia molts anys". Mateu Marcús, president de la Fundació Amics del Castell d'Alaró, va agrair al Consell de Mallorca la posada en marxa d'aquest projecte i va comentar que "encara que nosaltres no participem econòmicament en les obres, sí que hi ajudarem en petites feines a través de la tasca de cent vint voluntaris".

Propietaris

Cal recordar que la propietat del castell d'Alaró està envoltada de certa polèmica. Quan el Consell va fer pública la intenció de dur-ne a terme la rehabilitació, Miquel Àngel Ordinas, fill i advocat de Lorenzo Ordinas, va interposar un recurs contra la llicència d'obres i va demanar-ne la suspensió cautelar. Gabriel Cerdà va manifestar que des del Consell es respecten totes les accions judicials executades per part de la família Ordinas, però va recalcar que "aquesta intervenció és fruit d'una necessitat molt urgent i tenim autorització per part de l'Estat espanyol, qui és el vertader titular de les ruïnes del castell d'Alaró".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.