algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

“El que està fent l'Autoritat Portuària és esperpèntic i ridícul”

La Conselleria de Medi Ambient presenta l'estat del futur Museu Marítim de les Balears i acusa el Port de no voler col·laborar a l'hora de cedir-li els terrenys per fer-lo

La Conselleria de Medi Ambient del Govern balear, encapçalada per Miquel Àngel Grimalt, no ho dubtà ahir ni un moment a l'hora de recriminar a l'Autoritat Portuària "d'encallar" la construcció del futur Museu Marítim de les Balears. "Ells mateixos ens plantejaren uns terrenys a l'antic economat i nosaltres hi estiguérem d'acord. Ara bé, no sabem per què, però les converses no avancen al ritme que seria desitjable", indicà el conseller Grimalt. Més taxatiu fou el director de la Mar, Tomeu Calafell, que declarà que "si en comptes de ser un organisme públic fóssim una empresa nàutica, segur que ja tindríem els solars. Però no els tenim i hem fet totes les passes que havíem de fer. El que està fent l'Autoritat Portuària és esperpèntic i ridícul: ja no saben quina excusa ens han de posar ara", declarà.

Des de l'Autoritat Portuària, però, no volgueren fer ahir declaracions en referència a aquest apartat sense saber abans del cert quina havia estat l'actitud del Govern. Tot i això, tal com ja asseguraren el maig passat en una informació a dBalears, "nosaltres no podem cedir cap terreny si no en tenim una petició formal i de consens amb un projecte definit", manifestaren aleshores. Un projecte que, potser ara, sí que queda un poc més definit amb el document presentat ahir per la Conselleria de Medi Ambient. "Al principi de la legislatura afirmàrem que posàvem messions per aquesta iniciativa i durant dos anys hem fet una gran feina d'investigació", declarà Grimalt. "Temim 370 peces localitzades, entre quadres, escultures, fars, documents històrics, plànols i cartografia marítima", afegiren des la Conselleria per destacar, sobretot, "la localització de l'antiga col·lecció Planas, que presentam aquí com a document inèdit a través de fotografies".

També han documentat un bon caramull d'embarcacions que serien susceptibles de formar part del museu, tot i ser conscients que n'hi ha moltes, com és el cas de l'Isla Mauricia, del Rafael i del Sant Isidre, que desenvolupen la seva activaitat comercial en mans privades i lluny de les aigües balears. "Però en coneixem d'altres, com ara l'Isla Ebusitana i el Cara Millor, que estarien encantats de venir", comentà Grimalt. Mentrestant, però, i a l'espera que acabin les negociacions entre el Govern i l'Autoritat Portuària, el Museu Marítim és encara un plec de papers, d'intencions i, sobretot, de desitjos.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.