algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 19°
18°

El Born, eix de la Fira i de les crítiques

La Fira del Llibre arranca demà al passeig ciutadà amb 600 m2 de literatura. L'associació de comerciants torna a encendre la polèmica sobre la ubicació dels tendals

Milers de llibres es tornaran a plantar a partir de demà enmig del Born per a la Fira de Llibre, una cita que per segon any consecutiu torna a tenir l'oposició dels comerciants de la zona. Ara bé, la polèmica creada per l'associació de comerciants sobre la ubicació de les paradetes o per si la Fira "creix massa" no ha fet fer anques enrere al Gremi de Llibreters ni a l'organització de Fires i Congressos que divendres donaran el sus a aquesta mostra de cultura literària que arriba a la 27a edició. Després de "l'èxit històric" de la Setmana del Llibre en Català, segons apuntà ahir el president del Gremi de Llibreters, Francesc Moll, o les bones vendes de 23 d'abril per Sant Jordi, Ciutat torna a acostar-se a la lectura amb la tradicional Fira del Llibre. Un esdeveniment en el qual enguany prendran part 14 llibreries i 3 editorials de les Illes Balears, el Principat i Burgos. Això suposa un increment de tres estands (26 en total) respecte de l'edició de l'any passat, que en congregà 23.

Entre les llibreries que s'estrenen hi figuren Riskal Llibres, Siolé de Burgos, La Llave i Fiol Llibres. Un total de 36 presentacions i signatures literàries (en català i castellà), recitals poètics, conferències i contarelles es donaran cita a l'emblemàtic indret entre el 29 de maig i el 7 de juny. Pel que fa a la polèmica generada pels comerciants-Pimeco, l'organització ho té clar: "Tothom està d'acord en la idoneïtat del Born per acollir la fira, però l'associació de comerciants no està d'acord amb uns arguments que a vegades no s'entenen. És la típica discussió a la qual ja estam acostumats", digué ahir el director de Fires i Congressos, Antoni Martorell, durant la presentació de la Fira. Més contundent encara es postul·là el president del Gremi de Llibreters, qui creu que "l'associacio de comerciants hauria de comprendre que el Born és un espai públic que està al servei de la ciutat, igual que també hi està la cultura".

Enfrontaments de banda, la cita literària s'inaugurarà divendres a les 18 hores amb la lectura del pregó a càrrec de l'escriptor, músic i periodista Carlos Garrido. Els jocs infantils, les signagtures de llibres i les presentacions seguiran tot un cap de setmana d'activitats per a totes les edats. Les ‘estrelles' de la Fira seran, per ventura, Anton Baulenas amb El nas de Mussolini (premi Sant Jordi 2008), a més de la sol·licitada Crònica àrab de la Conquesta, traduïda per Guillem Rosselló Bordoy i Nicolau Roser i que el darrer Sant Jordi es convertí gairebé en un best-seller insular. A banda, també es presentaran les darreres novetats de Miquel Bezares (Terminal B); Antònia Vicens (Lovely); Eloi Vila (L'any del Senyor) i la inaguració dimarts dia 2 de l'exposició Guillem Cabrer (1944-1990): passió d'escriptor, presentada per Gabriel de la S.T. Sampol i que estarà situada a la sala multiusos de la Misericòrdia.

Durant els deu dies de la Fira, els visitants tindran un descompte del 5% en les seves compres i "el darrer seran a preu de saldo", explicà Francesc Moll. Unes iniciatives que promouen la lectura en un moment en el qual el sector d'editors i llibreters no pateix les conseqüències de la crisi d'una manera tan preocupant com viuen altres professions, però que en massa ocasions és considerat la ‘germana pobra' de la cultura.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Carme, fa mes de 15 anys
I ara es queixen els comerciants de la zona, faltaria més. És que Es Born és seu? Tal vegada s'estimarien més un que els posassin un local per repartir metadona als drogodepenents com ara el que patim els veïns de Camp Redó des de fa molt d'anys. Els baratam tots els mals de caps.
Quin morro!
Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente