algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
25°

In flux en versió industrial

Les obres de Míriam Moratinos, Mònica Fuster, Pep Guerrero i Teresa Matas fan un gir didàctic en la seva mostra a Glasgow

Ara farà un any, cinc artistes de Mallorca eren protagonistes en un dels barris més cool de Londres. Era el projecte In flux, coordinat per l’Institut d’Estudis Baleàrics i que dugué l’art de Míriam Moratinos, Teresa Matas, Mònica Fuster, Pep Guerrero i Amparo Sard fins al Brik Lane de la capital britànica. Seguint amb la voluntat dels organitzadors, el projecte té ara una segona part: In flux Scotland, que s’inaugura divendres als afores de Glasgow, al Summerlee Museum, amb la participació de quatre dels cinc artistes originals (Amparo Sard no hi ha pogut ser per altres compromisos professionals).

Tanmateix, In Flux Scotland serà un mica diferent. Si en la seva versió londinenca es volia emfatitzar la "modernitat" del projecte en un entorn ple d’artistes i gent jove, a Escòcia el context canvia. Tot i que disposa d’una sala per a l’art contemporani, el Summerlee Museum és un centre dedicat a la història industrial i la mostra prendrà un caire molt més "cultural i didàctic", explicà Toni Planes, de l’IEB, que destacà la peculiaritat que "el centre rep moltes visites escolars i d’universitaris per a qui s’ha programat, des del museu, tot un seguit d’activitats complementàries".

Per a la seva inauguració, l’In flux oferirà una conferència del catedràtic de la UIB Miquel Duran sobre la realitat cultural i política de les Illes Balears i, durant els dos mesos que estarà oberta l’exposició, també hi haurà a disposició els visitants diverses publicacions editades per l’IEB. Així mateix, canviarà l’obra aportada per alguns dels artistes participants en la mostra. Mònica Fuster, per exemple, arribarà a Escòcia amb un projecte mural, sonor i literari realitzat entre els anys 2007 i 2009 a cavall entre Mallorca i Portugal.

A més, Teresa Matas ha adaptat la seva obra als espais diàfans del Summerlee. "Jo deman sempre fosca i intimitat, de manera que he creat un espai tancat amb teles, com una haima", exposà l’artista que per aquesta nova instal·lació ha usat part de la roba deixada pel seu fill, finat en accident devers l’any 2000. Pep Guerrero també aportarà algunes obres noves, com una sèrie de cotxes de jugueta i uns monopatins penjats a la paret, mentre que Míriam Moratinos, que actualment es troba a Londres immersa en un nou projecte, hi aportarà la mateixa obra que el 2008.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Anna Amela, fa mes de 15 anys
Tots ells, són artistes institucionalitzats,pesseterers i gens novells (no sé que representen dins una mostra d'art jove. Suposo que l'etiqueta de "cool" o "progre" els hi agrada. No generen un art amb un desinterés estètic. No saben que la bellesa es la plasmació de la intel·ligència. Son la mostra més clara d'un art LIQUID que no te cap tipus de pretensió per a perdurar, per atractar un concepte sòlid en relació al nostre present. Això d'Influx, és una mostra més de la fungibilitat i decadència delpensament de l'artista. És l'imperi de lo EFÍMER, és l'ascenció i el reconeixament (remunerat) de la INSIGNIFICÀNCIA.
Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente