nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Les teresetes passen per caixa

El Festival internacional de teresetes, que es farà del 9 al 17 de maig, incorporarà per primer pic espectacles de pagament

Com cada any, en tombar la primavera, arriben a Palma tot una sèrie d’èssers inanimats i fantàstics que fan les delícies de petits i grans. És el Festival internacional de teresetes que enguany arriba a l’onzena edició i que, com ja era d’imaginar, no s’ha escapat de la temuda crisi econòmica.

Així doncs, l’aposta de l’organització s’ha centrat sobretot en els espectacles de renom internacional i ha deixat de banda les activitats complementàries, com ara els cursos de formació professional que, per primera vegada en deu anys, no es podran dur a terme. El festival començarà dia 9 de maig a la Part Forana i recalarà a Palma del 14 al 17.

La manca de finançament també afectarà la gratuïtat dels espectacles i, tot i que la majoria continuaran essent de franc, el fet de pagar una entrada es convertirà en un nou mecanisme del Festival de teresetes. "Hem considerat oportú que els espectacles que es facin dins un teatre, ja sigui el Municipal, el Xesc Forteza o la sala petita del Principal, siguin de pagament", exposà l’organitzadora del festival, Aina Gimeno, que espera que "això no sigui un entrebanc perquè vinguin les famílies. La majoria de festivals, com per exemple el de Lleida –que se celebra just abans que el de Mallorca– fan pagar entrada i no passa res. I no és precisament barata, la seva entrada", afegeix.

A Palma, els espectacles tindran un cost de cinc euros per als adults i 2 per als petits fins a 12 anys. També s’ha creat una tiquet conjunta que un adult acompanyat d’un infant pagarà només 5 euros.

13 companyies, 50 funcions

L’11a Fira internacional de teresetes tindrà enguany un total de 13 companyies, sis de les quals provenen de l’estranger, cinc de la Península i tres de Mallorca. "Hem apostat sobretot per companyies de fora ja que els grups d’aquí ja els podem gaudir la resta de l’any", diuen des de l’organització. Tot i això, els grups locals Estornell Teatre, Teresetes Migjorn i Jaume Masegosa estrenaran l’espectacle en el proper festival de titelles.

Del que ve de fora, Gimeno destacà sobretot la presència de l’anglès Stephen Mottram, que clausurarà el cicle i que traslladarà els assistents –destinat només a públic adult– fins a un món oníric a base de titelles de fil, autòmates i altres tipus d’objectes. Igual de destacable és també l’espectacle Don Juan. Memòria amarga de mi, de la companyia catalana Pelmànec, i els poemes visuals, en homenatge a Joan brossa, de la companyia Jordi Bertran, amb música en directe i teresetes d’escuma.

Des d’Itàlia arriba el Teatro Allegre, que durà dos espectacles, un de tradicional, amb titelles de guant i destinat als infants; i un segon dedicat als adults amb teresetes de taula i sota el títol Marionette in cerca di manipulazione.

El rus Victor Anonov, els búlgars Vesel Theatre i els brasilers Boca Rica (que fins l’any passat residien a Valldemosa i han creat un espectacle inspirat en Mallorca) completen l’elenc internacional de la mostra. També hi seran Mercè Framis i Sebastià Vergés, de Catalunya, i la companyia Kamante, d’Astúries.

El festival tindrà una gran presència com ja és habitual, a la Part Forana. Enguany assistiran a 13 municipis. Per una altra banda, Inca i Algaida reapareixen i, a més a més, el poble de ses salines hi participa per primera vegada.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.