nubes dispersas
  • Màx: 14.95°
  • Mín: 7.61°
14°

Torna el crooner

Cris Juanico repeteix el so de big band al disc Tot de mi, en què torna a versionar grans estàndards del jazz i del rock

El cantant menorquí Cris Juanico ha tingut una trajectòria prolífica i diversa després d’haver posat punt final, l’any 2003, a l’exitós projecte dels Ja t’ho diré. En solitari, ha editat propostes tan diferents com un disc amb les cançons del conte infantil Tabaluga viatja buscant el seny, el cançoner popular amb aires de pop rock Memòria i el disc d’autor Jocs d’amagat. Amb el trio acústic Menaix a Truà, que va arrencar coincidint amb els compassos finals de Ja t’ho diré, ha publicat tres àlbums més.

A tot això s’ha d’afegir un altre experiment exitós: Vola’m a sa lluna, una selecció d’estàndards de jazz adaptats al català que va presentar el 2006. Dos anys després, Juanico es torna a unir a l’Original Jazz Orquestra del Taller de Músics i recupera l’esperit de crooner, el clàssic cantant de balades que es fa acompanyar d’una big band. El resultat és Tot de mi, un disc que manté la línia de l’anterior però en el qual "musicalment ens hem obert més, avançant cap al soul i el rhythm and blues", segons explica el cantant. Així, el treball inclou catorze cançons, des d’una versió de Love me tender d’Elvis Presley fins a Standy by me de Ben E. King. També n’hi ha alguna de més recent, com I’m your man de Leonard Cohen. En general, però, el disc recull peces de fa seixanta o setanta anys que "ho tenen tot, perquè aguanten el pas del temps. Són temes que musicalment són més complexos del que estam habituats a sentir, i la big band els dóna un punt d’elegància". Repetir experiència amb l’orquestra ha permès acoblar-se encara més amb el director Vicenç Martín i els músics, i això ha deixat "un so més definit i del qual hem quedat més contents".

Malgrat que ara està centrat en el seu rol de crooner, Cris Juanico no vol renunciar a cap dels altres fronts que té oberts, sinó "explorar les possibilitats que em dóna la carrera en solitari. Amb els Ja t’ho diré l’evolució musical era molt cenyida, perquè ho havíem de fer junts i tot estava més definit". Ara, en canvi, els diferents projectes en els quals està involucrat li permeten cercar un so "amb més personalitat, divers però no dispers. Puc obrir més els braços i tocar més tecles, més gent i més estils, i això em permet aprendre encara més".

Tot de mi surt a la venda demà i l’estrena ‘de gala’ serà el 18 de desembre a l’Auditori de Barcelona. Tot i que Juanico reconeix que el format de big band és "difícil" de moure, perquè agrupa 22 músics a banda de tècnics, espera poder repetir els resultats del disc precedent, que va vendre més de 12.000 còpies i va tocar-se en una vintena de concerts. "Com que no en podem fer moltes, fem cada actuació com si fós la darrera".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.