nubes dispersas
  • Màx: 18.89°
  • Mín: 8.69°
18°

Art per la igualtat

La Misericòrdia commemora el Dia internacional contra la violència de gènere amb una exposició i diversos concerts a la capella

Hi ha moltes maneres de lluitar contra la desigualtat i la violència de gènere. Una d’aquestes és la veu, cridar ben fort per un món més just. Però també l’art ens pot servir per expressar una lluita que fa massa anys que dura. I quan parlam d’art, no ens referim només a la pintura o a l’escultura, sinó que ho feim amb referència a la música, la dansa, la fotografia i la paraula. Ahir vespre s’inaugurà a la Misericòrdia el cicle Creant en igualtat. Amelia Garcia, en escultura, i Tomeu Coll, en fotografia, han deixat plasmada la seva visió de la problemàtica a la capella del centre cultural fins dia 28 de novembre.

Amelia Garcia ens parla, a través de les seves escultures i quadres esculpits, de ceràmica i bronze, d’una dona que viu en silenci, sostenint les famílies, vivint sempre a l’ombra de l’home i, en molts casos, víctima dels maltractaments. Dones, en part, representades com a pilars, sense moviment, sense rostre i sense cap.

Per altra banda, el fotògraf Tomeu Coll ens mostra la dona des de diferents perspectives: des de la precarietat laboral a què estan sotmeses les prostitutes fins a l’orgull que senten les dones que cada any surten a Nova York a manifestar-se per recordar la figura de Gladys Ricard.

També, durant l’acte d’ahir vespre, es pogué gaudir de la performance a càrrec de Dansa d’Estudis Corporals.

Coincidint amb la celebració del Dia interanacional contra la violència de gènere, que tindrà lloc dia 25, aquest cicle ha estat organitzat pel Departament de Joventut i Igualtat del Consell. Dins aquest cicle també s’inclouen les actuacions de Sinto Serra (avui), Llunàtiques (dia 14) i Kary’s Quartet i Els mercaders de somnis (dia 21). Dia 24 hi haurà una taula rodona sobre la situació de les dones al món i una lectura poètica amb Victòria Salvà, Maria Victòria Secall, Miquel Àngel Lladó Ribas i Àngels Cardona.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Barrufeta, fa mes de 15 anys
Molt de combatre la violència de gènere però quan es tracta de dones que treballen en la prostitució ningú no defensa els seus drets. Les feministes estan al costat de la policia.
Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente