algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

Rebotiga d'artistes

Centenars de persones han visitat arreu de l'Illa i al llarg de quatre dies els estudis i tallers d'una trentena d'artistes plàstics. Les jornades de portes obertes d'Arte Visión han clos amb èxit

Veure les pintures constructivistes i figuratives de Regina Paoletti al seu estudi d’Establiments, les escultures abstractes d’Hugo Soto i l’escenografia teatral que en l’actualitat acaba d’enllestir Ferran Aguiló ha estat a l’abast de qualsevol amant de l’art gràcies a les jornades de portes obertes que ha organitzat el col·lectiu Arte Visión. En aquestes han participat, des de dijous passat fins a ahir, una trentena d’artistes residents a l’Illa. Centenars de visitants s’han acostat a les fonts d’inspiració dels pintors, escultors, fotògrafs i artistes plàstics en general que han col·laborat amb aquesta iniciativa d’apropament al treball artístic.

La flaira a olis i pigments, de Max Cantrell; La música i la llum natural, de Karina Cappato, i L’entorn natural, de Hugo Soto, són les bases de creació d’idees que ha pogut contemplar el públic al llarg de les seves passejades pels tallers participants a les jornades. "Amb iniciatives com aquesta, els visitants poden veure el procés de les nostres peces i la nostra font d’inspiració, que en el meu cas és l’entorn", assenyalà Hugo Soto des del seu taller d’Establiments, que comparteix amb Regina Paoletti.

La possibilitat d’establir un diàleg amb l’artista també ha estat un dels punts que han atret els curiosos fins a Palma, Montuïri, Selva, Valldemossa, Santanyí i Llucmajor. "Hem establert un contacte directe amb el públic, que s’ha traslladat fins a casa nostra. És un plaer que els amants de l’art que passegen per les galeries puguin intercanviar i conèixer el punt de vista de l’artista pel que fa a la seva obra i més enllà", apuntà Jaime Colorao des del seu estudi de Valldemossa.

Les portes obertes dels tallers han permès als visitants conèixer més a fons la pintura colorista i els pròxims treballs hiperrealistes de Karina Cappato, les escultures de petit format de Ferran Aguiló i el seu avançat projecte escenogràfic dels Entremesos de Pere Fullana, les imatges de Julian Cortínez, les composicions amb relleu i textures d’Hugo Soto, com també els seus paisatges i marines, i la trentena de pintures i escultures de Regina Paoletti, entre altres obres. Curiosos i entesos han fet una passa cap al bressol de la creativitat de trenta artistes que han obert les portes dels seus tallers, amb la voluntat de repetir l’experiència.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.