algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
13°

Serrallonga sona a Valent

El compositor mallorquí ha creat la banda sonora d'aquesta superproducció catalana. El film arribarà a les pantalles els dies 6 i 7 de novembre i la seva música ja es pot comprar per internet

Televisió de Catalunya estrenarà els propers dies 6 i 7 de novembre Serrallonga, la llegenda d’un bandoler. Una nova superproducció de la televisió catalana, en coproducció amb TVE i Oberon Cinematogràfica, i la banda sonora de la qual és obra del compositor mallorquí Joan Valent. Protagonitzada per Isák Férriz, en el paper de Joan de Serrallonga, i per David Selva en el del temut Antic, el film recrea les passes d’aquest bandoler català, des de la seva idolatració fins a la seva mort i posterior mitificació.

Joan Valent, que ja ha compost 15 bandes sonores en la seva carrera, explica que en aquesta història "la música té un gran pes, és un personatge dramàtic més que emfasitza l’acció, l’aventura i el drama per dotar de més personalitat els diferents personatges". Una banda sonora formada per 26 temes que, de fet, ja es pot comprar per mitjà de la plataforma digital i-tunes, i que es posarà a la venda en disc a final de mes.

Gravada amb l’Orquestra Nacional de Bratislava, la mateixa amb qui els Antònia Font enregistraren el seu exitós Coser i cantar, la banda sonora de Joan Valent confereix personalitat a un film marcadament patriòtic. "És com el Williams Wallace de Braveharth, però del poble català", bromeja el compositor.

Antonio Chavarrías, productor de la cinta, fou l’encarregat de contactar amb Valent arran de la feina que el compositor havia fet en la pel·lícula La caja, de Juan Carlos Falcó. "Per a aquest film les relacions han estat molt bones tant amb el productor com amb el director, Esteve Rovira, amb qui ens hem entès molt bé, i m’han donat una llibertat total a l’hora de crear-ne la banda sonora".

Una banda sonora amb orquestra i cor que inclou, a més, una petita aportació dels Ministrils de Mallorca, a petició del mateix Valent. "En un moment determinat, en una festa mundana, necessitàvem una música d’ambient i jo els vaig proposar els sons dels Ministrils", afegeix. Serrallonga, la llegenda d’un bandoler, consta de dos capítols de 85 minuts cada un. Per promocionar-la, TV3 n’ha fet un gran desplegament i n’ha editat, a part del ja esmentat CD amb la banda sonora, una novel·la basada en l’argument i en els guions del film, a càrrec de Rafael Vallbona; i un còmic que ha pres forma gràcies al dibuixant Quim Bou.

Un bandoler al servei del poble

Lladre comú o un heroi per al poble? Joan Sala i Ferrer, conegut com a Serrallonga, és el bandoler català més famós de la història i un dels personatges més coneguts i enigmàtics del Principat. La seva figura s’emmarca en el context de principi del segle XVII, una època dura en la qual la lluita per sobreviure és la preocupació principal d’un poble esclavitzat per la fam i que té, en el bandolerisme, una de les poques opcions de sortir de la misèria.

Joan Sala es veu obligat a a deixar dona i fills i a fugir de la justícia. S’enfronta amb Antic, un vell enemic de la infància que, amb el temps, tindrà l’encàrrec de capturar-lo. Són anys de traïcions i d’emboscades que faran fugir Sarrallonga cap a França. En tornar, Joan Sala és jutjat i condemmat a mort... Però aquest era, només, el principi de tot un mite.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.