algo de nubes
  • Màx: 35°
  • Mín: 27°
34°

Estrena mundial de Cala Tuent

L'Orquestra Simfònica de les Balears va interpretar la peça de Barry Canyngham inspirada en aquest paratge de la serra de la Tramuntana, a més d'obres de Manuel de Falla i de Leo Brouwer

Uns quants afotunats tingueren ahir vespre l’oportunitat de sentir-se al bell mig de Cala Tuent sense ni tan sols sortir de Palma. Fou l’auditori del Conservatori Superior, amb l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, el lloc escollit pel compositor Barry Canyngham per estrenar la seva obra inspirada en aquest bell paisatge de la serra de Tramuntana. La peça, de prop de devuit minuts de durada, convida a viure tot un dia a la cala, des de la tranquil·litat de l’alba fins a la inquietud de la fosca. Un recorregut auditiu però també visual, ja que una sèrie d’aquarel·les de l’artista Nils Burwitz, realitzades a posta per a aquesta obra, es projectaven en una pantalla gegant. Tot plegat era una delícia per als sentits.

Però no fou aquesta l’única peça que es pogué escoltar durant la vetlada. La primera que sonà, acompanyada de la guitarra de Jacob Cardover, foren uns Retrats catalans, del cubà Leo Brouwer. La seguí Noches en los jardines de España, de Manuel de Falla, un tema que, gràcies a les mans del pianista mallorquí Miquel Estelrich, transportà els presents fins al cor d’Andalusia. Finalment, després d’una molt aplaudida Cala Tuent, sonà una altra peça de De Falla, El sombrero de tres picos, que culminà el concert. L’obra de Barry Canyngham fou dedicada al president-editor del Grup Serra, Pere A. Serra, amb qui el compositor manté una gran amistat.

Com que el recital era a les dependències del Conservatori, va tenir la presència de molts de joves. Però també de ciutadants en general que pogueren vibrar amb l’Orquestra Simfònica de les Balears de manera gratuïta, en un afany d’aquesta per apropar-se a tots els mallorquins.Entre aquests ciutadants es trobava també el conseller de Turisme, Miquel Nadal, que acompanyà el director de dBalears, Miquel Serra.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.