algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
10°

Pare, vull anar al teatre!

La VII Fira de Teatre Infantil i Juvenil de Vilafranca comença dia 7 d'octubre amb un total de 41 obres de 35 companyies diferents. Petits, joves i grans gaudiran de sis dies plens d'espectacle

Els pares i les mares de Mallorca poden respirar tranquils. Entre el 9 i el 13 d’octubre només cal anar fins a Vilafranca per tenir els petits de la casa ben entretinguts. Fidel a la cita, és ara el moment de la Fira de Teatre Infantil i Juvenil que, arribada a la setena edició, oferirà més de 40 funcions de 35 companyies diferents en set escenaris
alternatius.Enguany la Fira obre fronteres i acull dues companyies vingudes des de l’Aragó. Concretament, Producciones Vidriana amb Pienso mesa y digo silla i En la Cadiera, i Titiriteros de Binéfar, vinguts directament de la Franja i que presenten, en català, La faula de la guineu.

Vilafranca serà també un escenari d’estrenes. El veterà grup de La Sargantana obrirà el teló de la vida extraordinària d’Angeleta Bonnin, que caigué d’un avió quan era petita i ha crescut envoltada de pingüins (dia 10 a les 19.30 i dia 11 a les 11h). Així mateix les rondalles d’Antoni Maria Alcover cobraran una nova vida gràcies a la companyia Contarelles i N’Alcover de les tres penyores (dia 7 a les 10h i dia 12 a les 12h). Finalment, la tercera estrena serà a càrrec de Produccions de Ferro, que farà un Assaig obert destinat a alumnes de Batxillerat.

Però més enllà del teatre, la Fira de Vilafranca és, com digué el seu promotor, Jaume Gomila, "un espai de recerca i desenvolupament", perquè són moltes les activitats paral·leles que s’hi fan, entre les quals s’inclou una jornada dedicada als bibliotecaris, cursos de teatre, presentacions de llibres, concursos de texts dramàtics i la final dels premis Bòtil.

Precisament aquest darrer és un dels plats forts de l’esdeveniment. Després de l’intens cap de setmana que es visqué el mes de juliol passat a les Bodegues Jaume Mesquida, dos foren els finalistes del certamen: Ganes de Mus, de Petita Pàtria, i Jaume I a la recerca de les paraules perdudes, de Produccions de Ferro i Remor teatre. Dijous, 9 de setembre, després de la representació d’ambdues obres i d’un sopar poètic, es coneixerà el veredicte final del concurs.

La Fira serà inaugurada oficialment dissabte dia 11 amb la presència de la consellera de Cultura, Bàrbara Galmés, i la seva homòloga al Consell de Mallorca, Joana Lluïsa Mascaró, entre d’altres autoritats. Serà en aquest acte quan es lliuraran el VI premi Guillem d’Efak de textos de teatre infantil i juvenil i els III premis Bòtil de producccions de teatre i literatura.

La resta d’espectacles que es podran veure a la Fira són de temàtica ben diferent i estan destinats a un públic ben divers. Així, mentre de bon matí i a primera hora de l’horabaixa els protagonistes són els més petits, al vespre els teatres s’obren per a tots els públics i a la nit els bars ofereixen espectacles de màgia, còmics i musicals per als joves.Per consultar la programació completa de la Fira, només cal visital el web www.saxerxa.org i escollir quin és aquell que més vos convenç.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.