muy nuboso
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
22°

Tardor arqueològica pels Closos de l'Illa

Un projecte permet recórrer, els caps de setmana, alguns dels jaciments prehistòrics més coneguts de Mallorca

El poblat prehistòric dels Closos de Can Gaià, a Portocolom, han acollit aquest cap de setmana el primer dels tallers de "tardor arqueològica". Es tracta d’un projecte que recorrerà, durnant els caps de setmana, els jaciments prehistòrics de Mallorca.

Per ordre cronològic, el primer d’aquests és el dels Closos. Així, tant dissabte com diumenge dematí i durant un parell d’hores una vintena de nins i també qualqún adult s’han interessat per aquestes restes arqueològiques i seber com fan feina els arqueòlegs.

Teoria i pràctica

Així, han donat una explicació als infants sobre la prehistòria i el jaciment en concret, la feina que fa l’arqueòleg i el material que s’empra per a l’excavació. Posteriorment, en una zona habilitada, els nins han pogut excavar, emprar les eines que habitualment s’utilitzen i també els han mostrat com han d’interpretar les restes que s’excaven.

Els participants a aquests tallers han estat guiats per tres arqueòlegues que en els darrers anys han participat en les excavacions que anualment, en el mes d’agost, es realitzen a aquest poblat prehistòric. També hi ha estat present un dels directors i artífex dels Closos de Can Gaià, Bartomeu Salvà, que ha aprofitat per donar les explicacions ben detallades de com era el poblat i les feines que fan d’excavació i d’estudi a les persones adultes assistents. L’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Felanitx també col·labora en aquestes jornades organitzades pel departament de Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Endemica, fa mes de 15 anys
Més patrimoni i cultura i meyns assesors
Valoració:7menosmas
Per Toni, fa mes de 15 anys
Del artesonat mudejar que es va cremar per negligencia i deixedesa del govern Matas no en han tornat parlar mai mes. A mes de ser una gran perdua pel nostra patrimoni cultural tambe va ser una gran tudadissa de doblers publics. Per que no fan una investigacio com cal i demanen responsabilitats a qui tenia l'obligacio de vetllar per la conservacio de una peça artística unica i irrecuperable? El musseu de Mallorca tampoc te res a dir? Crec que DdB hauria de fer una petita investigacio i fer sebra als seus lectors que fan els politics d'ara al respecta. Si estem preocupats per la llengua i cultura propies, el patrimoni artistic ha de ser prioritari i no permetra que es maltracti i abandoni d'aquesta manera. Hi ha que escalivar a tota aquesta gent que te carrecs que no es mereixen ni per els seus coneixements ni per la seua valua. Que jugin amb les seues proppietats, que les cremin si volen, pero les de tots, el nostra patrimoni historic, lo mes preuat d'un pobla, qu'el cuidin amb cura i eficiencia que per aixo cobren un sou que, moltes vegades, no es mereixen. Per favor, que algu fagi alguna cosa, aixo no pot quedar aixi, no pot de cap de ses maneres, perque, si per cremar una fotografia dels reis (ja veis quin delicte) es porta la gent a la presso i lis fan pagar multes quantioses, per qué deixam dintra l'impunitat la crema de part del nostra patrimoni cultural? Es aixo lo que mos pot oferir la nostra justicia? no cal demanar que la fiscalia actui d'ofici per la crema d'un artesonat irrecuperabla talment ho fa per la crema de uns troços de paper? Crec que aquest tema es mereixeria un articla. Gracies
Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente