cielo claro
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.32°
18°

L'“arte povera” s'instal·la a Pollença

El reconegut artista italià Gilberto Zorio inaugura la instal·lació Estel-Creu a l'església de Sant Domingo

L’artista italià Gilberto Zorio va inaugurar ahir l’exposició Estel-Creu, una instal·lació arquitectònica amb forma d’estrella de cinc puntes que s’emmarca dins el corrent artístic de l’arte povera. L’obra ha estat construïda per l’artista durant 12 dies dins el mateix recinte de l’església de Sant Domingo, on romandrà fins al 14 de setembre. L’Estel-Creu de Zorio és el resultat de la unió entre la imatge còsmica d’un estel i el símbol gràfic d’una creu en la qual, segons va destacar l’artista, "l’energia juga un paper central".

El material

Durant la presentació de l’obra, Zorio va afirmar que "l’elecció dels materials s’ha fet respectant al màxim l’espai de l’església". Així, l’artista ha escollit una classe de pedra molt lleugera i fàcil de manipular, anomenada yton. La resta de materials emprats són de tipus industrial i segueixen el corrent de l’arte povera. Aquest moviment artístic va aparèixer als anys 60 a Itàlia i suposà una important reflexió estètica sobre les relacions entre el material, l’obra i el procés de fabricació.

La d’enguany és la quarta exposició d’aquest tipus que es fa a l’església de Sant Domingo de Pollença. Durant la inauguració de l’Estel-Creu, els organitzadors van voler agrair al batle del municipi, Joan Cerdà, el seu suport a la iniciativa que qualificaren d’"arriscada", perquè "els treballs que s’exposen cada any es dissenyen de manear específica per al recinte de l’església". Per la seva banda, el batle va voler destacar que "des de l’Ajuntament se seguirà treballant perquè Pollença conservi el seu lloc com un dels pobles capdavanters de la cultura a Mallorca". •

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.