algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Volant en direcció a l'espai

dBalears regala demà el primer disc de la col·lecció «dBàsic» amb Antònia Font

Van començar ara farà 10 anys amb la brometa aquella dels cosmonautes i els extraterrestres. I no sabem si ho han fet amb l'avió convencional o ho han fet amb un plat volador, però la qüestió és que els Antònia Font han volat. Van volar a Bratislava, on enregistraren el seu darrer disc, Coser i cantar. Volaren a Barcelona, on varen omplir el Gran Teatre del Liceu en una nit gairebé èpica. I varen volar també cap a Valladolid on, cantant en català i lluitant amb l'elit comercial del moment, s'endugueren el premi de la Música per al millor disc pop.

Però per recordar els primers anys d'aquest grup que, sorpresa darrere sorpresa, èxit darrere èxit, va deixant el nom de Mallorca més enllà de les galàxies, dBalears regalarà demà el primer disc dels Antònia Font que, l'any 1999 sortí al mercat amb el mateix nom que la banda.

Cançons com En s'estiu, Cibernauta Joan, Viure sense tu o L'univers és una festa es podran tornar a escoltar gràcies a la nova col·lecció «dBàsic» que neix també amb el nou dBalears, als quioscs a partir de demà.

La banda de Pau Debon, a la veu; Joan Miquel Oliver, a la guitarra; Jaume Manresa, als teclats; Joan Roca, al baix i Pere Debón, a la bateria, viuen ara un moment molt dolç gràcies a l'èxit del seu darrer disc, Coser i cantar, un disc que els ha donat una sonoritat especial i que ara, acompanyats per la New Royal 4 Quesos Orquestra, poden recórrer totes les constel·lacions dels Països Catalans i, fins i tot, més enllà.

Antònia Font enregistrà la seva primera maqueta l'any 1997. Dos anys més tard sortia el seu primer disc, editat per Blau, i les cançons del qual s'acompanyaran demà amb dBalears. L'anaren seguint més exits, A Rússia, Alegria, Taxi, Batiscafo Katiuscas i el recopilatori simfònic Coser i cantar.

Amb els seus ritmes frescs, sons extraterrestres i la seva poètica quotidiana, (fruit de la ment privilegiada de Joan Miquel Oliver), Antònia Font ha aconseguit traspassar la línia que els diferencia de la resta. Un estil particular que arrisca, combina i no té prejudicis a l'hora d'innovar. Una categoria que els ha duit a obrir la col·lecció «dBàsic» que, cada diumenge regalarà dBalears. El seguiran,Tomeu Penya, Anegats, Uc, Música Nostra, Joan Bibiloni, Joana Pons i Biel Majoral.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.