algo de nubes
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.02°
10°

Telma Ortiz perd la seva croada personal contra la premsa del cor

La jutgessa desestima la demanda imposada a cinquanta-set mitjans

Telma Ortiz Rocasolano ha fracassat en la seva croada contra la premsa rosa. El jutjat número tres de Toledo desestimà la demanda en la qual la germana de la princesa d'Astúries i la seva parella, Enrique Martín-Llop, reclamaven mesures cautelars contra 57 mitjans de comunicació perquè deixassin d'informar de la seva vida privada a causa de la «persecució insuportable que sofreixen permanentment les 24 hores del dia».

L'acte de la jutgessa María Lourdes Pérez desestimà les pretensions, sense precedents a l'Estat espanyol, de Telma Ortiz, perquè entén que tant ella com la seva parella són persones amb «projecció pública». A més, els imposa les costes del procés, que podrien superar els 40.000 euros. És la primera vegada que un personatge públic presenta una demanda de caràcter preventiu, contra una cosa encara no publicada, i la iniciativa pionera de la germana de la princesa Letícia ha fracassat.

L'acte judicial comença assenyalant que en el seu escrit els demandants invoquen únicament i exclusivament la vulneració del dret fonamental a la pròpia imatge i consegüent ingerència en la seva vida privada, però deixen fora si la captació i reproducció gràfica de les imatges discutides per part dels mitjans de comunicació han vulnerat el seu dret a la intimitat personal i familiar, o al seu dret a l'honor. De la seva pròpia pretensió es deriva, apuntà la jutgessa, «la reducció dels termes del debat plantejat» i determinà que «la inviabilitat jurídica del que s'ha sol·licitat és evident», ja que es fonamenta en la condició de particulars sense projecció pública de Telma Ortiz i el pare de la seva filla, quan tot seguit en la demanda s'admet i reconeix que «participen de fets i actes que sí» la tindrien. Una contradicció evident i més en aquest cas, en el qual tot indica que són persones que, en principi, sí que gaudeixen d'aquesta projecció pública, segons la jutgessa que realitzà aquesta afirmació sense esmentar el parentiu de la demandant amb la princesa d'Astúries.

A més, en el seu acte la jutgessa assenyalà que caldria analitzar cadascuna de les fotografies i imatges aportades pels demandants per veure quines pertanyen a aquest tipus d'actes i han estat captades en un acte públic o en lloc obert al públic i quines no. Però la titular del jutjat número tres de Toledo apuntà que no pot fer-ho perquè els demandants no ho han sol·licitat. «L'extrem d'analitzar cada fotografia no ha estat esmentat a la sol·licitud de mesures cautelars», precisa l'acte, que recorda que el que Telma Ortiz ha demanat és «la prohibició de captar publicar, distribuir, difondre, emetre o reproduir cap tipus d'imatges o instantànies» d'ella i de la seva parella i que «ningú al seu càrrec o per encàrrec dels demandats, capti, publiqui, distribueixi, emeti, difongui o reprodueixi per qualsevol mitjà fotografies o imatges dels actors fora d'actes oficials o cerimònies protocol·làries».

Un prohibició genèrica que va contra la legalitat. «Sent considerades indiciàriament persones de projecció pública en els supòsits d'imatges en llocs oberts al públic, allò sol·licitat expressament contradiu el que disposa la llei», afirmà la jutgessa, que rebutjà aquestes mesures cautelars si no és en previsió del que els mitjans poguessin publicar sobre ella d'acord amb la petició de la Fiscalia, que reclamà que la demanda no fos estimada.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.