algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
14°

El món vist des de l'òptica de Betty Gold

L'artista dels EUA inaugurà ahir «Mirades del món» a l'estació del Tren de Sóller

78762
D'esquerra a dreta, Amador Pastor, Òscar Mayol, les valentes dones Antònia Maria Estades i Irene Darder, Nanda Ramon, Pere A. Serra, Betty Gold, Guillem Bernat, Vicenç Sastre i Joan Albertí.
F.MARÍ. Palma. L'artista nord-americana Betty Gold inaugurà ahir capvespre a l'estació del Tren de Sóller l'exposició fotogràfica Mirades del món, un recull d'impressions que l'escultora capturà amb el seu objectiu durant els anys vuitanta.L'esperit emprenedor i valent de Betty es veu plasmat en aquesta mostra, organitzada per la Fundació Tren de l'Art i en la qual Gold dóna a conèixer les vivències que han marcat els seus viatges. Kenya, Brasil, Egipte, Turquia o Hondures són alguns dels indrets que l'escultora i pintora «congelà» amb la seva càmera. La natura, el patrimoni i la gent són, especialment, els elements principals que captivaren l'artista i que fins al 10 de juny es podran veure a la vall de Sóller. La raó d'aquesta immortalització és, segons Gold, la seva fal·lera per no estar quieta i immortalitzar l'electricitat dels ulls d'altres persones. «Jo fotografii allò que em marca i em record de cada persona i de cada moment dels que apareixen a les imatges», assegurà.

Talment com divendres, l'estació del Tren de Sóller es convertí en un bell aparador artístic. «Aquest indret és un espai d'orgull per a tots nosaltres que gràcies a la Fundació Tren de l'Art s'ha omplit d'art i cultura», digué el batle de Sóller, Guillem Bernat, a tall de presentació. I és que l'estació del Tren solleric ofereix als visitants de la ciutat dels tarongers tres exposicions simultànies. D'una banda, les ceràmiques de Picasso i, per l'altra, l'exposició inaugurada divendres capvespre a la sala Miró de l'estació: les sèries Càntic del sol, Archipel sauvage i Les gens de la mer de Joan Miró.

Ara l'emblemàtic art fotogràfic de Betty Gold completa l'espai amb aquest repàs de les seves experiències fotogràfiques. La motra ha estat organitzada per la Fundació Tren de l'Art. El seu president, Pere A. Serra, destacà ahir durant la inauguració l'estima que l'artista nascuda a Austin té cap a Mallorca. «Tant de bo tots els mallorquins estimassin tant l'Illa com ho fa Betty Gold», assegurà Serra, qui lloà també la implicació de Gold en la Universíada. «És un merescut homenatge que Mallorca deu a aquesta artista carismàtica i plena de sensibilitat i d'amor al bon art», apunta l'editor en el catàleg de la mostra. El treball de Betty Gold s'ha mostrat en diversos indrets del món i a més de la seva escultura dins l'entorn de Palma, el museu d'Es Baluard disposa també d'una altra obra seva a la seva col·lecció permanent.

A més, Pere A. Serra anuncià també un nou projecte de l'artista nord-america que «prest podrem veure una nova escultura de Betty Gold en homenatge a Javier Mayol», qui fou president del Tren de Sóller i qui morí en un tràgic accident de moto el passat agost. Una altra vegada, els sollerics mostraren el seu interès per l'art i ompliren el pati de l'estació ferroviària, entre els quals es pogueren veure bastantes cares conegudes, sobretot d'artistes com Francisco Lorente, Luis Castaldo, Glòria Mas, el galerista Joan Guaita, l'exbatle Carlos Simarro, el batle de Fornalutx Joan Albertí o les valentes dones de Sóller, Irene Darder i Antònia Maria Estades. Ambdues, vestides de pageses, acompanyaren el batle de la vall, Guillem Bernat, que també comparegué a l'ample dins la comitiva emmarcada en el programa de festes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.