cielo claro
  • Màx: 19.72°
  • Mín: 9.02°
19°

Un EuroBijoux marcat per la crisi

La fira menorquina tancà ahir les seves portes amb menys assistents

La fira EuroBijoux&Accessories tancà ahir les seves portes i donà així per clausurada aquesta 59a edició. La mostra, marcada per la crisi generalitzada a tots els sectors, «ha estat més fluixa que en altres ocasions, tant pel que fa a l'assistència de públic com, sobretot, pel que fa a les vendes», assenyalaren molts dels propietaris i representants dels diferents expositors de bijuteria i complements presentats a l'edició d'enguany.

«No es tracta d'una disminució de vendes locals, sinó que a totes les fires, a nivell europeu, on hem estat presents, és palesa la crisi i la por dels compradors», va explicar el titular de la manacorina Madreperla, Miquel Estrany. Per tal de combatre aquesta crisi, «una de les apostes és la diferenciació i personalització dels productes» va apuntar Filo Salord, de la firma menorquina Salord.

Malgrat la incertesa del sector, que en l'actualitat no viu un dels seus millors moments, EuroBijoux continuà amb les seves activitats estrella, una de les quals fou, el capvespre del divendres, l'entrega dels premis de la fira als fabricants. En aquesta edició les guardonades foren una empresa de Manacor i dues de catalanes. La mallorquina Madreperla, dirigida per Miquel Estrany, rebé el premi al Nou Clàssic. «És un reconeixement que creim que ja tocava, perquè duim més de vint anys acudint a aquesta cita», assegurà Estrany. Polsiart, empresa catalana d'expositors per a joies i bijuteria, es féu amb el premi al Material Innovador, amb unes peces «molt originals, innovadores i funcionals» comentà el seu propietari, Josep Morros. El premi al Disseny Avantguardista recaigué a As de Plata, una empresa gironina.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.