algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
11°

El diàleg intercultural centrarà les celebracions del Dia d'Europa

Una fira lúdica mostra a partir d'avui altres cultures presents a l'Illa

Divendres, dia 9 de maig, es commemora el Dia d'Europa. Per celebrar aquesta data el Centre Balears Europa (CBE) ha programat un seguit d'actes, el més destacat dels quals serà la Fira del diàleg intercultural, que des d'avui i fins divendres estarà al passeig des Born. Els objectius d'aquesta fira seran fer arribar als joves una nova perspectiva dels col·lectius immigrants que hi ha a les Illes Balears i ajudar a posar fi a les actituds xenòfobes i als tòpics negatius en relació amb altres cultures.

Hi ha quatre països convidats: Alemanya, Colòmbia, Romania i el Senegal, i cada una de les quatre nacions tindrà un estand a la fira en el qual podrà donar a conèixer les seves cultures i costums. A l'espai alemany Martina Clemen, una jove que aprèn català a Mallorca, guiarà els visitants en un recorregut pels anys d'aixecament i caiguda del Mur de Berlín.

Mauro Tejada farà cinc cèntims dels joves colombians a l'estand d'aquest país, mentre que el romanès inclourà dos tallers: durant el matí Daria Iordan oferirà un recorregut per la geografia de Romania; a l'horabaixa Lucia Matei parlarà de les celebracions que tenen lloc en aquesta època de l'any al seu país: la Pasqua i la Festa de la primavera. El Senegal hi serà representat per Seydou Cissoko i Oumar Niang, exponents tots dos de famílies de narradors, transmissors de la història i la cultura del seu poble.

A més hi haurà dos estands més en aquesta mostra: un de l'Ajuntament de Palma i un altre de la Conselleria de Comerç, Indústria i Energia. Al primer Satximi Sasaki i Raxid Faraj, dues persones amb orígens ben diversos, contaran les seves experiències després d'haver adoptat el català com a llengua de comunicació habitual. Per la seva banda, l'espai de la Conselleria informarà els visitants qie s'hi acostin dels símbols que identifiquen Europa i les seves principals característiques.

Per la seva banda, Catalina Alemany, directora gerent del CBE, destacà ahir que «per primera vegada les activitats s'adrecen als més joves perquè ells són el futur». Alemany remarcà que es preveu la participació de 500 escolars en una fira que serà oberta a tothom.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.