algo de nubes
  • Màx: 19.68°
  • Mín: 9.02°
19°

Passió per aprendre arqueologia

Més de 400 alumnes participen als tallers del Museu de Mallorca

El Museu de Mallorca començà ahir a impartir un dels seus tallers educatius que organitza anualment amb gran èxit de participació. Amb el títol Un dematí arqueològic, més de 400 al·lots i al·lotes passaran al llarg de dues setmanes pel pati del Museu Mallorca per conèixer més a fons el complex, però fascinant, món de l'arqueologia. El primer taller d'aquesta quarta convocatòria rebé un grup d'alumnes de primer d'ESO del col·legi Santa Maria de Palma. Els escolars, dividits en grups, realitzaren una excavació arqueològica amb restes de presència humanes i materials. Una altra de les activitats girà entorn de la manipulació de fragments ceràmics i la seva reconstrucció.

«L'activitat té l'objectiu d'acostar el treball arqueològic a l'alumnat d'una manera pràctica i suscitar el seu interès pel coneixement i la conservació del patrimoni arqueològic en general», assenyalà la responsable de didàctica del Museu, Margalida Bernat. Enguany, la institució ha escollit una simulada cova de la Clau, un dels darrers llocs d'aixopluc dels musulmans a Mayûrqa, per introduir l'alumnat en el món de l'excavació arqueològica, «més complicat del que pot semblar a primera vista», assenyalaren Maria i Alejandro tot desenterrant un esquelet. Així, mentre uns cercaven restes, altres com Àlex, Adrià i Miguel posaven molt d'esment a enganxar petits fragments de ceràmica per reproduir un antic recipient.

Per la seva banda, Mireia i Anna modelaven amb argila una determinada peça com a «mostra d'una de les possibles vies de difusió del coneixement del material arqueològic amb vista a un públic no especialista però sí interessat en el tema», indicà Bernat. Amb totes les places ocupades el taller, que començà ahir, acollirà al voltant de 450 al·lots i al·lotes estudiants del tercer cicle de Primària i del primer cicle de Secundària.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.