algo de nubes
  • Màx: 17.97°
  • Mín: 8.69°
17°

«El hombre de la almohada és com una fuetada a l'espectador»

José Vicente Moirón protagonitza aquesta dura obra al Principal

Està considerat un dels texts més durs i foscos del dramaturg Martin McDonagh, una obra en la qual es presenta «el dolent i el pitjor». El hombre almohada arriba avui i demà al Principal amb la companyia Teatre del Noctàmbul. L'actor José Vicente Moirón interpreta Katurian, un escriptor arrestat en un país totalitari per la vinculació dels seus relats amb una sèrie d'assassinats infantils, que ell assegura no haver comès.

-Katurian és una víctima?

-És un personatge molt turmentat, té un passat fosc que ha fet forat en ell i el deixa entreveure en l'espectacle. Reacciona humanament en la majoria dels conflictes, però escriu contes macabres marcats per la seva infantesa. El que ell fa, pura literatura, deixa empremta en el seu germà menor, que és retardat, i ell no l'adverteix.

-Quina és la denúncia de McDonagh a El hombre almohada?

-Deixa oberts els finals. Planteja el problema, però no dóna solució. És un SOS a favor de la infantesa. Intentam donar veu als nins que no tenen qui els defensi.

-No hi ha culpables en aquesta obra teatral?

-En altres obres McDonagh es presenta el bo i el dolent; en aquesta, és el dolent i el pitjor.

-Es defineix l'obra com a teatre de la crueltat?

-Aquesta funció pertany al corrent conegut com in your face, com un fuet que copeja l'espectador i cerca commoure consciències. No pel que veu el públic durant l'obra, perquè no hi ha res gratuït, sinó pel que explicam.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.