Chiapas, Cuba, Afganistan, Romania, EUA, Txetènia, Sant Petersburg i Libèria. Vuit recorreguts ben diferents que descriuren unes societats «aïllades» d'allò que hom anomena la societat del benestar. Les imatges d'aquests pobles i les seves gents trunquen a partir d'ahir la «calma social» de la plaça d'Espanya de Ciutat. Disset panells amb més de cent fotografies realitzades per vuit fotògrafs de talla internacional repassen les vivències d'aquests fotoperiodistes en diversos països, alguns més malmenades que d'altres.
La força dels seus objectius no deixa impasible a ningú. Els ciutadà que pastura pel bell centre de Palma es troba de cop i volta amb aquesta mostra de crua realitat, on el vianant no es pot quedar impassible i queda palplantat davant les imatges. «El mitjans, moltes de vegades, no donen a aquestes fotografies l'espai que es mereixen», explicà ahir el comissari de l'exposició i també fotògraf Pep Bonet. Ara tenen l'oportunitat de fer-ho en un indret cèntric i a mode de «provocació», com apuntà Bonet. El projecte està emmarcat dins els actes del festival Alternatilla i estarà exposat fins al 25 d'abril.
«El fotògraf no ha de ser objectiu, sinó honest», aquest és el lema de W. Eugene Smith que encapçala l'exposició Aïllats que conjuga els treballs d'Antonín Kratochvíl; Heidi Bradner; Lorena Ros; Moises Saman; Paolo Pellegrin; Raúl Cañibano; Raúl Ortega i Tim Hetherington. Vuit companys de Bonet que donen un testimoni sincer sobre la dificultat de la vida quotidiana. Uns testimonis directes d'una realitat que aquí ha estat capturada a través de l'objectiu.