algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
28°

El Tradicionàrius obre dos mesos de folk amb presència mallorquina

Música Nostra i Al-Mayurqa participaran en la XXI edició del festival

El XXI festival de música Tradicionàrius, que tindrà lloc a Barcelona del 4 d'abril al 13 de juny, canvia les seves dates habituals, de gener a març, per coincidir amb la inauguració de les noves instal·lacions de del Centre Artesà Tradicionàrius (CAT), encarregat de l'organització de l'esdeveniment.

Prop de 500 metres quadrats d'aules insonoritzades, un estudi d'enregistrament i un auditori seran l'escenari de les més de cinquanta actuacions que se succeiran al CAT durant aquest dos mesos i escaig. «La manca d'aquestes instal·lacions ha fet que el Tradicionàrius fos un festival itinerant», assenyalà un dels membres del departament de comunicació del centre, Benet Iñigo. «El Tradicionàrius torna a casa», afegí.

Amb ritme de folk, el festival arrancarà el 4 d'abril amb Jaume Arnella, entre d'altres. No serà, però, fins al 19 d'abril que entrarà en escena un dels grups mallorquins que hi participaran. Els Grollers de sa factoria compartiran llavors cartell, a la plaça del Diamant, amb altres grups de l'antiga Corona del Regne d'Aragó, en el marc del festival Despertafolk, que enguany coincideix amb el Tradicionàrius i «s'hi integra», comentà Iñigo.

Al-Mayurqa oferirà un concert en aquest festival, el dia 24 de maig, durant el cap de setmana dedicat al sac de gemecs i a les xeremies. El mateix dia actuaran Miquel Tugores, Tomàs Salom i el grup de xeremiers de Son Roca.

El divendres dia 30 de maig serà el torn de Música Nostra, que oferirà el darrer concert amb regust mallorquí de la mostra d'enguany.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.