cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
18°

El Principat i Andorra signaran dilluns crear la Fundació Llull sense Balears

El Govern Antich al·lega entrebancs jurídics a l'entrada immediata de les Illes

F. MARÍ. Palma.

El vicepresident de la Generalitat, Josep Lluís Carod-Rovira, i el ministre de Cultura andorrà, Juli Minoves, signaran dilluns l'acord de creació de la Fundació Institut Ramon Llull amb la presència de les Balears sols com a part «espectadora».

Després de l'acord a tres bandes escenificat el 17 de desembre passat a Cura, sembla que el programa de treball està una mica endarrerit. Per ara, el Consorci del Ramon Llull és format únicament per la Generalitat de Catalunya i serà precisament aquesta qui signarà dilluns amb el Govern andorrà l'acord de creació de la Fundació Ramon Llull, ent mare per al futur impuls i promoció a l'exterior de la cultura catalana.

Així mateix, a l'acte de creació també hi assitirà el conseller de Presidència, Albert Moragues, que hi actuarà de testimoni, no com a part implicada. «De moment l'informe sobre com es constituirà el nou Consorci del Ramon Llull es troba en els serveis jurídics del Govern balear», assegurà a aquest diari el secretari de Presidència, Bartomeu Llinàs, que s'apressà a afegir que els estudis estan avançats perquè s'ha d'adaptar «a la nostra realitat». «És una cosa lenta però segura», afirmà.

Fins que les Illes Balears no entrin a formar part d'aquest Consorci, la Fundació Ramon Llull serà només una entitat del Principat i d'Andorra, i així ho demostren els 100.000 euros que han aportat de manera inicial ambdues administracions per poder-se posar en marxa.Així mateix, encara que la signatura del conveni no sigui oficiada pel president Antich, tot apunta que el conseller Moragues fixarà un calendari de treball durant la reunió de dilluns amb Carod-Rovira i Minoves.

Un altre tema pendent de resoldre són les competències que assumirà aquest Consorci format pel Principat i Balears. Ara per ara a les Illes les competències per a la promoció i la defensa de la llengua i la cultura estan repartides entre diversos departaments, un tema que afecta de ple l'actual Institut d'Estudis Baleàrics.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.