algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
13°

El preu de Carla Bruni, al natural

Christie's subhastarà un retrat de la primera dama despullada valorat entre 1.900 i 2.500 euros

AGÈNCIES Nova York.

La casa de subhastes Christie's traurà a la venda el proper mes a Nova York un retrat fotogràfic de la primera dama de França, Carla Bruni, nua, realitzat fa quinze anys pel fotògraf suís Michel Comte. La imatge, en blanc i negre, de 32,5 per 22,5 centímetres es va prendre quan Bruni era una de les models més reconegudes del món i ara serà venuda pel col·leccionista d'art Gert Elfering.

La portaveu de Christie's, Milena Salas, va detallar ahir que la subhasta tindrà lloc el proper 10 d'abril i que el preu previst de la fotografia de la tercera dona del president de l'Estat francès, Nicolas Sarkozy, s'ha fixat entre 1.900 i 2.500 euros. A més, Salas va explicar que el retrat, com la resta dels 135 lots que se subhastaran, és una «obra d'art, realitzada el 1993 per un fotògraf de prestigi reconegut», la qual cosa justifica perfectament la posada en venda.

La subhasta d'aquesta imatge sembla que no ajudarà el president francès, Nicolàs Sarkozy que, des que es va casar amb Bruni, ha vist minvada la seva popularitat entre els votants, que pensen que l'estil de vida del president no correspon a les seves responsabilitats i estatus com a cap de l'Estat gal.La fotografia, que mostra la cantant i exmodel dempeus, està realitzada en blanc i negre i forma part de l'àmplia col·lecció de l'alemany Gert Elfering, en la qual també hi ha retrats de les models Kate Moss (19.000-25.000 euros), Gisele (19.000-25.000 euros) i Christy Turlington (2.500-4.000 euros) carregats igualment d'erotisme i sensualitat.

Christie's calcula que la col·lecció, entre la qual també destaca una imatge de Brigitte Bardot que es podria vendre per una quantitat entre 51.000 i 77.000 euros, podria assolir un valor conjunt d'1,2 a 1,9 milions d'euros. Amb aquests preus, sembla que el valor de la fotografia de Bruni està molt per sota de la mitjana de la resta del lot.

Al llarg de la subhasta, també es trauran a la venda retrats de coneguts artistes i compositors, com Miles Davis, Pablo Picasso o Stravinsky. La firma detallà que també se subhastarà un valuós catàleg de llibres de fotografia, un conjunt de fotografies de Diane Arbus pertanyents a la col·lecció de Bruce i Nancy Berman i una mostra del naturalista Ansel Adams. Com a part d'una sèrie de subhastes que durant el mes d'abril formaran la Setmana de la Fotografia, es vendrà un lot de fotografies del segle XX que recull les obres de Robert Mapplethorpe, Irving Penn i Manuel Àlvarez Bravo, entre d'altres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.