algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
20°

El fred desllueix l'Encontre de Santa Eulàlia amb himne espanyol inclòs

La processó palmesana s'hagué d'ajornar una hora per la brusca

C.A./R.C. Palma.

Malgrat la pluja i el fred la tradicional processó de l'Encontre, que cada any organitza la parròquia de Santa Eulàlia, va sortir a complir la seva cita anual. Això sí, amb molt més poc públic al carrer que en altres ocasions.

El nou rector de la parròquia ciutadana, Antoni Alzamora, que ha substituït Joan Lliteras, va organitzar la processó a les 10.00 hores sense tenir en compte que bona part de les persones que prenen part en aquesta processó eren en aquella hora a la catedral.

Amb tot, l'exbatlessa de l'Ajuntament de Palma, Catalina Cirer, va ser una de les poques feligreses que amb puntualitat britànica era a la seva hora per portar la bandera del Santíssim «com cada any», va dir amb bon humor. Finalment la processó es va ajornar una hora i ja cap a les onze del matí va sortir la imatge del Crist ressuscitat que, en aquesta ocasió, va ser portada a coll per Fernando Truyols y Juan de Sentmenat, Eduardo Ribas Sevilla, Miguel Martínez de Campos Montaner i Juan Ignacio Ribas Sevilla.

Així mateix, en la processó varen acompanyar Catalina Cirer, Francisca Munar, que va desfilar amb la bandera d'Acció Catòlica; Casilda Pizà, amb la bandera de Joves d'Acció Catòlica; i Carmen Dameto, amb la bandera de la Puríssima.

L'Agrupació Musical Verge del Mar fou la banda qui va acompanyar la processó pels carrerons propers a l'església i a Cort, per tornar de nou, a la plaça de Santa Eulàlia on va sortir al pas la imatge de la Verge portada per Carmen Truyols y Juan de Sentmenat, Victòria Truyols y Juan de Sentmenat, Emilia Morell Rigo i Maria de las Mercedes Bennasar i Le-Senne.

Just en el moment de la trobada de les dues talles, l'himne d'Espanya fou la música que sonà per acompanyar el moment de l'Encontre. Malgrat que a la majoria de pobles de l'illa aquesta peça s'hagi retirat de la cerimònia cristiana, Santa Eulàlia encara la manté. Finalment la comitiva i els feligresos varen assistir a la missa del Diumenge de Pasqua. Probablement la pluja i el fred, així com el canvi improvisat d'hora varen influir en l'escassa presència de confraries.

Malgrat que la processó de l'Encontre es troba fora dels actes que organitza l'Associació de Confraries de Palma, era habitual que alguns representants d'aquestes, revestits amb les vestes de les seves respectives germandats, acompanyassin aquesta processó de l'Encontre. Aquesta però, no fou l'única església de Ciutat que celebrà la tradicional cerimònia pasqual.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.