muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

Dipòsits de sal al plantena Mart obren la porta a nous tipus de vida

Presenta devers 200 indrets a l'hemisferi sud amb jaciments minerals

Uns dipòsits de sal descoberts a Mart evidencien que hi hagué aigua en un passat remot i poden oferir proves d'alguna forma de vida al planeta vermell, segons un estudi difós ahir per la revista Science.Els dipòsits de minerals de clorur han estat descoberts per una càmera instal·lada a la sonda Odyssey, que gira en una òrbita marciana. Mitjançant la càmera del Sistema d'Imatge d'Emissió Termal d'Odyssey (Themis), els científics de la Universitat de Hawaii, de la Universitat Estatal d'Arizona i del Laboratori de Propulsió de Raig (JPL) de la Nasa han descobert al voltant de 200 llocs de l'hemisferi sud de Mart amb característiques que revelen l'existència d'aquests jaciments minerals. «El dispositiu Themis ens permet mirar amb detall l'espectre infraroig termal, que és el millor per identificar sals minerals de manera remota i des d'una òrbita», afirma Philip Christensen, científic de la Universitat Estatal d'Arizona.

Els jaciments de sal apareixen en latituds mitjanes i baixes del planeta on el terreny és molt antic i ple de cràters, afegeix l'informe dels experts. Segons Mikki Osterloo, científic de la Universitat de Hawaii, els científics n'han fet la descoberta en advertir canvis de color a les imatges proporcionades per la càmera Themis.

Els estudiosos creuen que els dipòsits de sal es formaren fa entre 3.900 i 3.500 milions d'anys, just quan creuen que el planeta Mart era molt més humit i càlid que ara. Així mateix, els científics assenyalen que per la seva naturalesa, els dipòsits de sal suggereixen l'existència de molta d'aigua que hi podria haver en llacunes abans de la seva evaporació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.