algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Jesús Murgui demana als fidels «dejuni, abstinència i almoina»

La catedral acollí la tradicional celebració del diumenge del Ram

C.A. Palma.

El bisbe de Mallorca, Jesús Murgui, acompanyat pel Capítol de la Seu, oficià ahir la tradicional benedicció de palmes i rams al palau episcopal.

Els fidels es dirigiren en comitiva cap a la catedral, on se celebrà la tradicional missa de la Passió.

En l'homilia, Murgui convidà els nombrosos fidels que s'havien reunit a la Seu a confessar els pecats. Així mateix, insistí en la importància de practicar el dejuni, l'abstinència i l'almoina «sobretot el Divendres Sant».

El bisbe de Mallorca recordà la conveniència de viure de manera «activa» la Setmana Santa i de «reviure» el misteri de la fe cristiana. El diumenge del Ram «és el pòrtic de la Setmana Santa», és el moment d'«obtenir el perdó de Déu», de cercar «el silenci, l'oració i l'encontre amb Déu», va assegurar Murgui.

La festivitat del diumenge de Rams rememora l'entrada triomfal de Jesús a Jerusalem i, més enrere en el temps, la sortida i l'alliberament del poble jueu d'Egipte. Una llibertat que, segles després, encara centra l'eix de la fe cristiana. Com sempre, el Capítol de la Seu va posar a disposició de fidels, turistes i curiosos nombroses branques d'olivera al pati del palau episcopal.

D'altra banda, a la porta de l'Almoina, es desplegaven ja per darrer dia les palmes elaborades per Isabel Planiol i per Felip Navarro. Fa més de 20 anys que l'empresa d'aquesta manacorina, Vivers La Palmera, prepara les palmes que llueix el bisbe. «La del bisbe l'hem elaborada a Elx, ja que es tracta d'un treball molt fi, fet especialment per a ell», comentà. Un procés que va començar a partir del mes d'octubre. «Durant una setmana exposam el nostre treball aquí a la catedral», va comentar Isabel Planiol.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.