algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 21°
26°

«Trenta anys d'art abstracte xinès», una mostra d'harmonia i meditació

La Caixa presenta la primera exposició de l'Escola Yi fora de la Xina

L'Obra Social la Caixa inaugurà ahir al Gran Hotel de Palma La modernitat desplaçada: trenta anys d'art abstracte xinès, la primera gran exposició de l'Escola Yi fora de la Xina, amb 82 obres de 48 artistes orientals dels darrers trenta anys. És una mostra comissariada per Gao Minglu que es podrà visitar des d'avui fins al proper dia 4 de maig.

L'Escola Yi du a terme un art viscut com una experiència de recolliment i meditació que cerca en la contemplació la unitat i l'harmonia. Aquesta escola es defineix com una tendència artística a la Xina que es diferencia tant de la literatura i l'art conceptual contemporanis com de l'art abstracte oriental. Les obres exposades es presenten organitzades en tres períodes: l'art Yi Chang des de la Revolució Cultural (1966-1976) fins a la dècada dels vuitanta; Yi Li, imatge mental, sorgit en un moment d'expansió urbana; i Yi Chang, entorn mental, duit a terme al final de la dècada dels noranta, que dedica una atenció preferent al procés i al context de l'obra.

En l'estètica xinesa Yi no significa només un pensament subjectiu, sinó que representa un estat de contemplació i meditació dels creadors, la manera com els artistes o els poetes pensen en el seu entorn o l'observen. En aquest mateix sentit l'Escola Yi, que aplega les característiques de l'art conceptual i de l'abstracte, és l'estil més adequat per expressar la meditació.

En la inauguració no hi faltà la presència de les autoritats, entre les quals destacà la presidenta del Parlament, Maria Antònia Munar; la consellera de Cultura, Joana Lluïsa Mascaró; la consellera d'Educació, Bàrbara Galmés, o la consellera de Cultura de l'Ajuntament de Palma, Nanda Ramon, entre d'altres rostres coneguts del panorama cultural de l'Illa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.