cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 22°
32°

El secret de sacsejar la coctelera

Xavier Pons guanya el concurs de còctels de l'Escola d'Hoteleria

Tretze alumnes de tècnica de restauració i bars i dos estudiants de direcció hotelera de l'Escola d'Hoteleria de les Illes Balears demostraren el seu art amb els combinats, ahir, al concurs de cocteleria organitzat pel centre.

El certamen constava de dues proves, la de cocteleria internacional i la de cocteleria d'elaboració pròpia. Maria Luïsa Ramis aconseguí el primer lloc del vessant internacional mentre que Xavier Pons fou el guanyador de la segona prova, un guardó que durà el jove a representar l'Escola d'Hoteleria de les Illes a la final nacional de còctels que tindrà lloc el mes de maig a Madrid.

El concurs s'inicià amb l'objectiu de donar a conèixer als alumnes els trucs i fórmules de la cocteleria. Així, davant un nombrós públic i dos jurats, un present a la sala format pel l'exprofessor d'hoteleria, Pascual Reus, el president de l'associació de barmans de Balears, Joan Villalonga, el formador d'hoteleria Manuel Solano i el professor de l'Escola d'Hoteleria Toni Matoso, i l'altre, sense accés als concursants, com la normativa indica, integrat per dues professores de l'escola, Francesca Nadal i Aina Healting, els alumnes es disposaren en parelles per mostrar la seva destresa amb la coctelera.

Els concursants varen fer palesa la seva tècnica a l'hora d'elaborar uns còctels allà on no tot és el sabor i també s'avalua la presentació de les ampolles, la utilització dels gels i els estris de bar, la manca o excés d'ingredients, la decoració, la presentació del combinat i el temps d'elaboració, entre d'altres coses.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.