nubes dispersas
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
26°

La Setmana del Llibre tanca les portes amb balanç positiu de públic i vendes

Els llibres tornen de nou als prestatges de les llibreries. Durant deu dies, més de vint mil títols en català han esperat la visita dels centenars de persones que han acudit a la Setmana del Llibre en Català, al pati dels Homes de la Misericòrdia. La literatura infantil i juvenil, com també la novel·la, han estat els gèneres més sol·licitats d'una Setmana que es clogué ahir i que, segons l'organització, va consolidant més adeptes.

«El balanç, encara que no és defintiu, és molt satisfactori. Hem superat la xifra de vendes de l'any passat i també s'ha incrementat el nombre de visitants», assegurà ahir la presidenta del Gremi de Llibreters, Marian Colom, artífex d'aquesta setmana literària que organitza el gremi i en la qual col·laboren fins a vuit llibreries.

Els resultats finals d'aquests deu dies d'activitat literària es donaran a conèixer en els propers dies, però la satisfacció regnava ahir entre els llibreters. «Així mateix s'ha consolidat el programa d'activitats, ja que les presentacions literàries han estat ben concorregudes», afirmà Miquela Torrents, de la llibreria Lluna. «El sus a la setmana ja començà molt bé, amb la inauguració de Gerard Quintana, malgrat el mal temps», afegí Colom.

La ubicació a la Misericòrdia també ha estat un encert, segons el Gremi de Llibreters. «Ara estam al centre, la gent pot venir sense necessitat d'agafar el cotxe fent una passejada i això s'ha de tenir en compte», indicà Torrents. Enguany és el segon any que la Setmana s'ubica al pati dels Homes després de recórrer durant anys Ifebal, l'Escorxador i la Llonja.

En total, un envelat de 750 metres quadrats ha acollit del 25 de febrer fins al 2 de març 25.000 títols literaris. El programa, però, s'ha completat amb un divers elenc de presentacions literàries, activitats infantils i la presentació d'un documental sobre Blai Bonet.

L'objectiu final, fomentar la lectura i el sector literari en la nostra llengua.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.