cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 20°
22°

La revetla vista des del myspace

Analitzam la xarxa amb Jarabe de Palo, Pastora i Alma Sonora

Ja fa molta estona que milions de grups de tot el món han trobat en el myspace un espai virtual i global on promocionar i inserir la seva música. Alma Sonora, Pastora i Jarabe de Palo, els tres grups que avui vespre actuen a la plaça de la Reina, no han volgut ser menys i, amb més o manco constància, més o manco rellevància, omplen bits dins l'univers musical del myspace.

Però, primer de tot, i per a aquells que encara no us hagueu habituat als termes i utensilis del segle XXI, què és el myspace? Ho explica Dani Magaña, del grup llucmajorer Alma Sonora: «És simplement un espai on pots donar a conèixer el que estàs fent i on pots conèixer grups de tot el món i estar-hi en contacte. Nosaltres fa un any que en tenim i això ens permet, per exemple, estar al corrent de tots els grups de Mallorca».

Música, vídeos, notícies, comentaris, reflexions... el myspace és una pissarra en blanc on tothom és convidat. Els catalans Pastora, tot i tenir una elaborada pàgina web, també s'han apuntat a la moda del myspace. La seva cantant, Dolo Beltran, reconeix que «la faig jo mateixa i és supercasolana i informal, i això és el que més m'agrada». «En el nostre cas -continua Beltran- la idea sorgí en un màster d'indústria musical a la Universitat Pompeu Fabra. Nosaltres hi impartíem unes classes i una alumna s'atreví a dir-nos: 'Sense myspace no sou ningú'». I dit i fet.

Els integrants de Jarabe de Palo, en canvi, reconeixen que no en tenen «perquè ja tenim web», però sí que en són conscients i donen suport a la tasca de fans com Lola Palomares, que són els encarregats de crear i mantenir els diferents myspaces del grup de Pau Donés. Segons el músic català, «internet és el futur, i dins la legalitat i el repecte, que tothom faci el que vulgui».

I és que la xarxa és ja avui dia una peça clau de tot l'engranatge del món on vivim. Beltran ho té molt clar: «On sorgeixen les coses i pots descobrir coses noves és a internet, no a la ràdio ni a la televisió». També Dani Magaña ho corrobora: «És una pena. Qui no ha vist això s'està perdent realment tot un món paral·lel».

De manera que, per deixar-nos de lamentacions, cal anar per feina: www.myspace.com és l'inici de l'aventura. A partir d'aquí només es tracta de navegar, d'escoltar, de veure i d'interactuar. Prop de 4 milions de grups hi són per mostrar la seva feina i entre ells segur que n'hi ha molts que seran del gust de les vostres orelles.

Per encalentir motors amb vista a la nit teniu també a l'abast temes com No regresara d'Alma Sonora, Grandes despedidas del darrer disc de Pastora o Déjame vivir de Jarabe de Palo. Que no s'hagi de sentir després aquella frase típica de «jo no cant perquè no sé cap cançó», o «és que no he comprat el darrer disc». El món, ara, és aquí dedins.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.