nubes dispersas
  • Màx: 17.43°
  • Mín: 8.69°
17°

Dos operaris penjats de la cúpula de la Seu posen 3 malles a la rosassa

Les xarxes pararan les restes que caiguin mentre reparen la vidriera

M. D. Palma.
Dos operaris escaladors, diverses cordes penjades de la cúpula de creu a una alçada de quaranta metres, tres xarxes de niló i 4.000 euros més IVA de cost formen el primer operatiu duit a terme pel Capítol per reposar els vidres que es varen derprendre el passat dia 14 de la rosassa major de la Seu. La feina va començar abans d'ahir i haurà de concloure demà perquè, a les 21.30 hores, tindrà lloc un concert de l'Orquestra Simfònica de Balears dirigida per JoanValent, per celebrar el Dia de les Illes Balears.

A l'interior de la Seu es treballava ahir a bon ritme davant la mirada atònita dels turistes, que fotografiaven els dos escaladors penjats de la cúpula gòtica sobre un fons impressionant, la rosassa, pel fet que s'hi filtrava la llum del sol que els vidres de la vidriera descomposaven en milers de colors. Treballar a molta alçada, amb un arnès com a única protecció, resulta «complicat». És una feina lenta i conscienciada que ha de dur el seu propi ritme, sense presses, esmentaven ahir els dos joves especialistes.

La següent passa serà la col·locació de les bastides interiors, de quaranta metres d'alçada. Se'n col·locaran un parell a ambdues bandes de l'altar major amb un pont que els uneixi per la part superior. Pel que fa a la bastida exterior, ja s'ha aixecat sobre el sostre de la nau central i permet un accés directe fins a la meitat de la vidriera. Pel que fa al cost de tota l'operació, a la Seu encara estan a l'espera de conèixer la reacció de l'Ajuntament.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.