cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

Europa envaeix l'escenari del Kodak Theatre a ritme d'estatueta daurada

La majoria de guardons dels Oscar 2008 prenen rumb cap al vell continent

Enguany la gala ha estat protagonitzada, per part dels premiats, per la seva nacionalitat. I tant és així que dels quatre actors guardonats amb els Oscar a millor actor i actriu i millor actor i actriu de repartiment no n'hi ha cap dels Estats Units. La nit pels nord-americans la salvaren els germans Coen, de Minessota, en endur-se el guardó a la millor pel·lícula per No es país para viejos, el millor guió adaptat i la millor direcció.

La segona guanyadora de la nit fou El ultimátum de Bourne, que s'endugué tres estatuetes de les vuit a les quals estava nominada. En tercer lloc se situaren els films Pozos de ambición i La vida en rosa, guardonades amb dues estatuetes respectivament.Pel que fa als actors, el guardó de Bardem, que es convertí en el primer actor espanyol en els 80 anys d'història de la cita premiat amb un Oscar, no fou l'únic estranger de la nit a endur-se una de les preuades estatuetes. El britànic Daniel Day-Lewis va guanyar una estatueta com a millor actor pel seu rol a la cinta Pozos de ambición, que narra la història d'un cercador de petroli a començament del segle XX l'ascens del qual a la riquesa i al poder té un profund cost per a la seva ànima.

Tilda Swinton, una altra britànica, va ser la guanyadora sorpresa en la categoria de millor actriu de repartiment pel seu paper d'una sospitosa advocada a la cinta de suspens legal Michael Clayton. L'australiana Cate Blanchett era la favorita per guanyar aquest premi per la seva interpretació de Bob Dylan al film I'm Not There.La francesa Marion Cotillard va rebre l'Oscar com a millor actriu per la seva interpretació d'Edith Piaf a La vie en rose, de manera que esdevingué la primera francesa que aconsegueix el guardó des de Simone Signoret el 1960.

En aquesta ocasió el jurat dels Oscar ha volgut reconèixer, amb l'entrega del guardó honorífic de la gala, els mèrits de tota una trajectòria a Robert Boyle. A 98 anys d'edat, l'actor pronuncià un bonic discurs agraint el guardó a totes aquelles persones que confiaren en ell des dels seus inicis professionals. «El meu especial reconeixement a tots aquells que m'han acompanyat en aquest viatge, sens dubte aquesta és la millor part de fer-se vell. No recoman a ningú tota la resta», bromejà Boyle davant el públic del Kodak Theatre dret davant ell.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.