nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Volar gràcies als cocos i a les palmeres

Virgin realitzà ahir el primer vol amb biocombustible entre Londres i Amsterdam

Virgin Atlantic es convertí ahir en la primera aerolínia comercial que solca els aires emprant combustible biològic, amb un vol des de l'aeroport londinenc de Heathrow fins a Amsterdam.

El combustible no era res més que una barreja de derivats de fruits de palma varietat babasú i de cocos. La companyia destacà que la palmera babasú, original del Brasil, i els cocos no són aliments bàsics i que la seva producció prové de plantacions ja existents, de manera que no es crea cap tipus de risc per a la seguretat alimentària, un dels arguments de les organitzacions ecologistes contra el biocombustible. Un altre dels desavantatges que li atribueixen és que pot congelar-se a grans altures.

L'avió, un Boeing 747 que no duia passatgers, havia partit de l'aeroport londinenc. L'aparell portava un dels seus quatre motors connectat a un tanc de biocombustible. Els altres tres motors, alimentats per carburant convencional, podrien haver sustentat l'aparell en el cas que s'hagués produït cap error.

El d'ahir és el primer vol d'aquestes característiques ja que, si bé l'1 de febrer es realitzà un primer experiment amb un Airbus A380, de Filton (Anglaterra) a Tolosa (França), el biocombustible que s'hi emprà era sintètic i no natural. «Aquest vol de demostració ens donarà un coneixement clau que podrem usar per reduir les nostres emissions de diòxid de carboni», afirmà l'empresari Richard Branson, president de Virgin.

La setmana passada, el Govern britànic encarregà un estudi sobre l'impacte mediambiental i econòmic del combustible biològic, ja que cada vegada hi ha més científics que opinen que pot perjudicar l'entorn natural, anar en detriment de la producció d'aliments i que, fins i tot, pot incrementar les emissions de diòxid de carboni.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.